Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis după consultări: Nimeni nu e dispus să discute despre un guvern politic. Voi merge în Piață

Președintele Klaus Iohannis a finalizat prima rundă de consultări, ultima întâlnire fiind cea cu reprezentanții ONG-urilor și a străzii. Șeful statului a notat că această ultimă discuție l-a mulțumit, a preluat multe idei și a promis că va merge în Piașa Universității, dar spontan, fără a anunța momentul exact în care se va afla în mijlocul manifestanților.

„De data aceasta consultările au avut un specific aparte. Ultimii participanți i-am avut acum la consultări destul de ample, este vorba despre reprezentanți ai societății civile și din piață. Această ultimă întânire mie mi s-a părut foarte bună. (...) Voi prelua o bună parte din aceste idei și le voi duce înspre partidele politice. A fost evident (...) că așteptările sunt multiple și, cu siguranță, toate sunt îndreptățite. (...) Am putut să constat încă odată că nu este nevoie de o simplă schimbare de guvern, este nevoie de o schimbare complexă. (...) Să vină în față pliticieni noi, care nu au avut nimic de-a face cu corupția. (...) Pot să vă spun că aceste lucruri au fost înțeleseși de liderii politici cu care am discutat în ultimele zile. (...) Le-am promis că voi merge în piață și voi merge. Dar nu voi anunța nici ora și nici data penru că nu vreau să fac din asta un eveniment media.”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că a constatat, în urma consultărilor din ultimele două zile, că și politicienii au înțeles că este nevoie de mai mult decât o simplă schimbare de Guvern.

„Nu a venit nimeni cu o propunere de prim-ministru. Nu a venit nimeni cu idei fixe. (...) Nu e nici pe departe suficient un nume. Ba dimpotrivă, a veni cu un nume e un lucru simplu. (...) Prima dată să știm cum abordăm chestiunea. Sunt multe variante: s-a vehiculat varianta anticipatelor, varianta unui prim-ministru politic, varianta unui prim-ministru nepolitic - tehnocrat. (...) Concluzia mea din această primă rundă de consultări este că majoritatea liderilor politici sunt dispuși să discute despre alegeri anticipate, majoritatea liderilor politici sunt dispuși să discute despre un guvern tehnocrat, aproape nimeni nu e dispus să discute despre un guvern politic. (...) Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare și cred că e posibil ca la sfârșitul săptămânii viitoare să avem o concluzie cu care pot să vin n fața publicului.”, a conchis șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.