Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis face dezvăluiri în Kenya: 'România este cel mai important culoar de export pentru cerealele ucrainene' (video)

YouTube
Iohannis Kenya

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Nairobi, în cadrul declaraţiilor comune cu preşedintele Kenyei, că România este clar cel mai important culoar de export pentru produsele agricole din Ucraina, precizând că am facilitat deja exportul a peste 30 de milioane de tone de produse agricole din Ucraina către pieţele globale, conform News.ro.

  • ”România este clar cel mai important culoar de export pentru produsele agricole din Ucraina. Noi contribuim semnificativ la creşterea capacităţii de tranzit, pe calea ferată, pe drum şi mai nou pe Marea Neagră. Am facilitat deja exportul a peste 30 de milioane de tone de produse agricole din Ucraina către pieţele globale, foarte multe din aceste produse au ajuns în state din Africa însă eu cred că putem să facem mult mai mult şi de aceea am decis să fac acest turneu african”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în declaraţiile comune cu preşedintele Kenyei.

Şeful statului a arătat că ”este clar că avem nevoie de o abordare pe mai multe paliere, de aceea a şi insistat să avem o strategie românească pentru Africa”.

”De aceea am venit personal, cu echipa mea, ca să începem nişte demersuri foarte solide, gândite nu pe termen scurt ci pe termen mediu şi lung. Avem în primul rând discuţiile la nivel înalt, pentru a lămuri abordarea noastră şi oportunităţile, dar nu este suficient. Avem nevoie de colaborare la guvernamental şi de aceea a, decis împreună cu domnul preşedinte patru documente de colaborare semnate şi acesta este doar începutul din discuţiile excelente pe care le-am avut astăzi. Am identificat mai multe oportunităţi şi mai multe zone unde putem să colaborăm”, a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.