Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, față în față cu Biden: 'Ceea ce ați făcut este important nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume'

presidency.ro
Klaus Iohannis și Joe Biden, 07.05.2024

Chiar în ziua în care Vladimir Putin și-a preluat noul mandat de preșdinte al Rusiei, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele SUA, Joe Biden.

 

Şeful statului român efectuează o vizită de lucru la Washington, unde, în cursul zilei de miercuri, va primi Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Vizita preşedintelui Iohannis în SUA reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate şi actor activ în gestionarea crizelor internaţionale şi respectat de către partenerii Alianţei Nord-Atlantice, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat marți aprecierea față de președintele României, Klaus Iohannis, pentru conducerea sa și pentru furnizarea de securitate în zona Mării Negre în timpul conflictului din Ucraina, în cadrul unei întâlniri la Casa Albă: „Domnule președinte, bine ați venit. Ați depășit toate așteptările de acum 20 de ani când v-ați alăturat NATO. Vă mulțumim pentru toate lucrurile pe care le faceți ca parte a Alianței“, i-a spus Biden lui Iohannis,

Joe Biden a apreciat contribuția României la ajutorul acordat Ucrainei și la participarea la exercițiile NATO, exprimându-și recunoștința pentru primirea soldaților americani pe teritoriul țării noastre: „Într-adevăr, niciun președinte și niciun partener NATO nu au demonstrat un angajament mai ferm față de NATO și în favoarea parteneriatului dintre cele două țări ale noastre. Ceea ce ați făcut și veți face este important nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume'.

Iohannis, față în față cu Biden: 'Ceea ce ați făcut este important nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume'

 

„Din păcate, cea mai grea problemă este restabilirea păcii în Europa. Din fericire, sperăm ca soarta Ucrainei și ucrainenilor să se îmbunătățească. Vom căuta soluții pentru a sprijini Ucraina. România are rezultate bune în sprijinul Ucrainei“, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a subliniat că aliații trebuie să găsească modalități de a împiedica Rusia să obțină victoria în războiul din Ucraina și a asigurat că țara noastră va continua să sprijine Kievul. Șeful statului a subliniat că integrarea României în NATO a reprezentat piatra de temelie pentru parcursul democratic al țării noastre.

„Felul în care am reușit să garantăm securitatea popoarelor noastre, să ne creștem economiile, arată că avem multe de discutat. Este important că am reușit să mergem mai departe și să obținem rezultate foarte bune. Desigur, vom discuta și obiectivele care ne rămân de atins“, a afirmat Klaus iohannis.

România și  programul Visa Waiver

 

De asemenea, președintele a adus în discuție și problema Visa Waiver, cerând eliminarea acesteia pentru românii care doresc să călătorească peste ocean: „Lucrăm la programul de scutire de vize, Visa Waiver, pentru România și sperăm să dea rezultate într-un timp destul de scurt“, a afirmat Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii de la Casa Albă cei doi şefi de stat vor discuta teme prioritare ale agendei internaţionale şi bilaterale, un loc aparte având schimbul de opinii privind situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.