Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis în Israel: România luptă împotriva antisemitismului și xenofobiei

descărcare

Klaus Iohannis a susținut luni, 7 martie, la Ierusalim,  o conferință de presă comună cu președintele statului Israel, Reuven Rivlin. Printre cele mai importante teme discutate de cei doi lideri se numără îmbunătățirea cooperării dintre cele două state în domenii precum inovația, cercetarea, știința și tehnologia, dar și colaborarea în lupta împotriva terorismului și a antisemitismului.

„ Am venit aici cu dorinţa de a dezvolta noi domenii de cooperare precum inovaţia, cercetarea, ştiinţa şi tehnologia, unde și noi avem un potențial remarcabil. Avem un dialog foarte bun şi pe teme legate de actualitatea internaţională. Înţelegem asigurarea securităţii Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri. Pe de altă parte, combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României. De aceea suntem membri ai coaliţiei anti-Daesh şi participăm la grupul de lucru „Stabilizare” al acesteia. Orice cooperare cu Israelul în lupta împotriva terorismului va fi o contribuţie comună la atingerea obiectivului major de a aduce pacea şi bunăstarea pe glob”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a vorbit și despre preluarea de către România a președinției Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, fapt ce evidențiază interesul României în lupta împotriva antisemitismului și xenofobiei.

„După cum ştiţi, pe 8 martie 2016, adică mâine, România va prelua preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, lucru menționat și de dumneavoastră, domnule Președinte. Acest fapt reflectă puternicul nostru angajament faţă de trecut, faţă de comemorarea victimelor Holocaustului şi lupta împotriva antisemitismului şi xenofobiei. România va trata în modul cel mai responsabil cu putință și cu mare onoare această sarcină, pentru îndeplinirea căreia vom coopera îndeaproape cu Israelul. Avem ambiţia să devenim un centru regional de promovare a educației cu privire la Holocaust și de combatere a antisemitismului.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.