Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis insistă pe tema fabricilor de armament

iohannis cotroceni

Pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut ideea că România trebuie să-şi dezvolte industria de armament. În discursul rostit cu ocazia semnării acordului pentru Apărare, Iohannis a reluat tema dezvoltării economice prin industria de profil.

"Astăzi le arătăm militarilor români că îi respectăm și că dorim să le îmbunătățim condițiile de muncă prin asigurarea finanțării necesare pentru pregătire și pentru înzestrarea cu echipament modern de luptă.

Faptul că toți cei prezenți s-au angajat să susțină atingerea în 2017 a unui nivel de minimum de 2% din PIB pentru Apărare și să păstrăm această sumă ca un minim pentru cel puţin 10 ani arată dorința României de a avea predictibilitate în asigurarea cheltuielilor militare.

Armata este un furnizor de securitate, dar poate să fie și un furnizor de dezvoltare economică, pentru că programele de înzestrare cu tehnică de luptă pot să genereze parteneriate între firmele de profil din țară și cele ale aliaților noștri, precum și investiții străine și locuri de muncă pentru români.

Eu văd Acordul politic de susținere a finanțării pentru Apărare și ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare. Până acum s-au spus multe vorbe, au fost făcute multe strategii care au rămas de obicei doar pe hârtie. Este momentul să tratăm cu toată seriozitatea acest subiect important pentru securitatea națională și să obținem rezultate", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.