Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis la deshiderea BookFest Chișinău: Anii întunecați ai comunismului ne-au învățat că în carte găsim călăuza noastră spre libertate

Facebook
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 30 august 2023, un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale.

„Mă bucur să acord Înaltul Patronaj ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, alături de Președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Subliniem astfel importanța cărții și a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun și ne manifestăm prețuirea față de poeți, scriitori și publicul cititor.

Bookfest Chișinău, organizat cu pasiune de către Asociația Editorilor din România și Universitatea de Stat a Republicii Moldova, a devenit, începând din 2016, un reper al vieții editoriale românești. Este un eveniment care readuce periodic cartea în centrul atenției, transformând-o într-o veritabilă punte de spiritualitate și solidaritate între cele două maluri ale Prutului.

Într-un context în care societatea moldovenească se angajează tot mai profund pe calea europeană și autoritățile se străduiesc să contracareze efectele agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, valorile umaniste, pe care cartea și lectura le promovează, capătă o semnificație deosebită. Anii întunecați ai comunismului ne-au învățat că în carte găsim călăuza noastră spre libertate! Astăzi, în fața amenințărilor la adresa democrației și a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele și pericolul întoarcerii la trecutul totalitar.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2023 debutează în ajunul sărbătoririi Zilei Limbii Române, atât în România, cât și în Republica Moldova. Prin intermediul dialogului dintre autori și cititori, prin deschiderea către tineri, elevi și studenți, acest eveniment devine o mărturie a rolului, a misiunii și a destinului limbii și literaturii române, ca și a creșterii contribuției noastre la patrimoniul cultural universal”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Urez mult succes Bookfest Chișinău 2023! Sunt convins că, prin eforturile organizatorilor și entuziasmul publicului cititor, cartea va triumfa! La mulți ani Limbii Române și iubitorilor ei!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.