Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți ochii ațintiți spre Cotroceni. Președintele Iohannis tace în timp ce taberele îl invocă în poziționările interne (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis PNL

O întâlnire tranșantă a avut loc în această seară la Vila Lac II între președintele PNL Florin Cîțu și cei 4 prim-vicepreședinți: Lucian Bode, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan. Cei 4 i-au cerut demisia din fruntea PNL chiar în ajunul zilei de naștere a fostului premier, iar acesta din urmă a refuzat categoric.

Vezi și: Și dacă Putin nu a greșit calculul? Dacă țintele sale reale sunt bogățiile energetice din estul Ucrainei? (Analiza)

Nu a durat nici foarte mult, dar nici foarte puțin și se pare că lucrurile s-au blocat la partea cu ”Voi ați vorbit cu președintele?” vs. ”Tu ai vorbit cu președintele?”. A reieșit clar că ”lumina din Deal” nu venise încă și discuțiile s-au blocat în acest punct.

Au existat tot felul de informații contradictorii privind o întâlnire între Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, dar până la această oră o asemenea întâlnire nu a avut loc potrivit unor surse din zona Administrației Prezidențiale.

De partea cealaltă au tot fost rumori de acord tacit al președintelui care pe lângă nemulțumirile interne ar fi contabilizat și plângeri din partea PSD cu privire la poziționări ale șefului PNL

Este evident că ambele tabere așteaptă lumina de la Cotroceni în ciuda faptului că, în unele din filiale, șefii locali s-au și grăbit să anunțe voturi pro și contra.

Pentru mâine s-a convocat deja un Birou Permanent Național al PNL în sistem online la ora 14.00 care să convoace Consiliul Național care este singurul for al partidului care poate convoca un congres extraordinar al partidului. Se discută intens de un congres în 10 aprilie care să îl aleagă pe actualul premier în fruntea de președinte al PNL.

Decisivă va fi însă voia președintelui Klaus Iohannis. O voință a lui exprimată și transmisă clar ar putea evita probleme mai complicate care să afecteze imaginea PNL care încă încerca să mai recupereze de la precedentul congres când Ludovic Orban a fost ejectat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.