Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis pune piciorul in prag privind modificarea Codului Penal

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în privinţa modificărilor la Codul penal şi la Codul de procedură penală, că el contează pe înţelepciunea majorităţii din Parlament să înţeleagă mesajul său că nu se poate schimba legislaţia în această fază foarte intensă de luptă anticorupţie.

"Eu contez pe înţelepciunea unei majorităţi şi în Comisia juridică şi în Parlament, la modul general, să înţeleagă inclusiv mesajul meu că nu se poate schimba acum legislaţia, în această fază foarte intensă de luptă anticorupţie", a declarat Iohannis, într-un interviu acordat TVR.

Şeful statului a reafirmat că în cazul în care aceste modificări vor fi adoptate de Parlament, el nu le va promulga.

"Am spus-o şi pot să o repet, dacă din greşeală aceste modificări s-ar adopta în Parlament, nu voi promulga aceste modificări", a spus Iohannis, întrebat despre proiectele de modificare ale Codului Penal şi ale Codului de procedură penală.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu dezincriminarea conflictului de interese, punctând că, în eventualitatea în care modificările la Codul penal vor fi adoptate de Parlament, fie le va retrimite Legislativului, fie va sesiza CCR. El a arătat că va discuta cu factorii politici de decizie, inclusiv cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, pentru a abandona aceste intenţii.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat pe 27 mai, cu două săptămâni, dezbaterea unui proiect de lege pentru modificarea Codului penal prin care sintagma "conflict de interese" ar fi înlocuită cu "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane".

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.