DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri o întâlnire cu reprezentaţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), în cadrul căreia au fost discutate evaluările şi propunerile organizaţiei în legătură cu principalele sectoare şi măsuri economice din cadrul Planului Naţional de Investiţii şi de Relansare Economică, potrivit Agerpres.

În cadrul discuţiilor, au fost formulate propuneri şi direcţii privind prioritizarea şi accelerarea proiectelor de infrastructură de transport, direcţii şi măsuri pentru sprijinirea agriculturii şi industriei agro-alimentare, precum şi necesitatea elaborării şi implementării unei Strategii Naţionale privind Digitalizarea, care să sprijine calitatea guvernării şi buna utilizare a fondurilor publice, arată Administraţia Prezidenţială.

În legătură cu propunerile formulate, Klaus Iohannis a subliniat că mediul de afaceri "rămâne un partener deosebit de important al Administraţiei Prezidenţiale şi al Guvernului, partener care poate consolida semnificativ agenda bunei guvernări în România şi care poate astfel contribui la accelerarea proiectelor de investiţii din Planul Naţional de Investiţii şi de Relansare Economică, precum şi la îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene".

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

Totodată, au fost evidenţiate priorităţile clare pe care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul le urmăresc în vederea asigurării unei creşteri economice sustenabile, bazate pe investiţii şi pe utilizarea eficientă a fondurilor europene în toate domeniile prioritare pentru dezvoltarea durabilă a României.

Întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui dialog susţinut între reprezentanţii mediului de afaceri şi decidenţi, astfel încât măsurile şi politicile să fie cât mai bine adaptate la nevoile economice şi sociale ale României şi să asigure susţinerea necesară relansării economice.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat, totodată, necesitatea ca angajaţii şi angajatorii să continue să respecte regulile de distanţare socială şi de prevenţie, pentru ca activitatea economică să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară.

Întrevederea este parte din procesul de dezbatere şi dialog cu mediul de afaceri, în vederea unei cât mai bune fundamentări a politicilor economice şi sociale, în special în contextul problematic provocat de criza sanitară COVID-19, precizează Administraţia Prezidenţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.