Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Iohannis sprijină Guvernul în angajarea răspunderii pe Bugetul 2020: 'Mi se pare fezabil'

captura TV
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, de la Palatul Cotroceni, că susține Guvernul în a-și angaja răspunderea pe proiectul de Buget 2020, întrucât timpul presează, iar Cabinetul Orban a promis să va adopta acest proiect până în sărbătorile de iarnă. Șeful statului a adăugat că în buget sunt prevăzuți bani pentru investiții, iar în anii următori urmează ca deficitul să reintre în zona de sub 3%.

„Dacă Guvernul se hotărăște să promoveze bugetul din motive de calendar prin procedura de angajare a răspunderii în fața Parlamentului mi se poare o variantă fezabilă. Nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici. Toată lumea înțelege că mai este foarte puțin timp până intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă. Există o promisiune fermă a Guvernului de a realiza bugetul până la finalul anului. Deja ușor, ușor, celelalte variante nu mai sunt fezabile. Angajarea răspunderii este o variantă pe care o sprijin”, a spus Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Citește și: Guvernul Orban taie bani de la Sănătate - Reacția lui Iohannis: 'Este un buget care a fost făcut în condiții foarte dificile'

Șeful statului a afirmat că în anii următori deficitul bugetar va reveni la zona de sub 3%. Totodată, Klaus Iohannis a susținut că în bugetul pentru 2020 sunt prevăzuți bani pentru investiții.

„Este un buget bun. Este un buget care prevede sumele necesare la toate capitolele și cred că va fi un buget care poate să permită menținerea ritmului de creștere economică. Pe de altă parte. este un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării și al pensiilor, un lucru important. Din păcate, din motive legate de guvernele PSD-iste eșuate, bugetul nu s-a putut încadra în deficitul de 3%, însă față de deficitul destul de mare ănregistrat în anul în curs, deja bugetul pentru anul viitor prevede o reducere, iar în anii în care urmează se va reintra rapid în zona de deficit sub 3%. Sunt prevăzuți bani pentru investiții, bani care până acum au fost prevăzuți și au dispărut rapid din bugetele guvernelor anterioare, acest lucru nu se va mai întâmpla. Acest buget permite României să meargă înainte în 2020”, a conchis Iohannis.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în ședința de marți, proiectul de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020 ale MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP, potrivit Administrației Prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.