Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, surprins de poziţia preşedintelui Comisiei Europene: Este neobişnuit

iohannis bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis se declarată surprins de poziţia preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cel care a arătat zilele trecute o deschidere neaşteptată faţă de Rusia.

"Această poziţie este una surprinzătoare şi voi afla mai multe detalii cu ocazia întâlnirilor pe care le voi avea la Bruxelles. Este neobişnuit ca preşedintele Comisiei Europene să facă declaraţii în chestiuni cheie fără să armonizeze aceste declaraţii cu statele membre. Prefer să aflu prima dată ce a dorit să spună şi după aceea să comentăm", a declarat Iohannis miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 15-16 octombrie, la Consiliul European de la Bruxelles, care se va axa pe tema migraţiei.

Vezi şi: Moscova salută politica UE: Au început schimbari în bine

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în cursul unei vizite la Passau, în sudul Germaniei, că este necesar ca Uniunea Europeană să-şi restabilească "relaţiile practice" cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să "dicteze" în această politică, potrivit BBC News online.

Juncker critica astfel o declaraţie prin care preşedintele american Barack Obama cataloga Rusia doar ca "o putere regională". "Ştiu din conversaţiile mele cu (preşedintele rus Vladimir Putin) că el (nu acceptă) fraze ca cele de atunci când (preşedintele american) Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce înseamnă acest lucru? Nu poţi să vorbeşti despre Rusia aşa", a declarat Juncker joi, într-o conferinţă de presă în oraşul german Passau, citat de site-ul TheLocal.se.

"Trebuie, o spun deschis, să tratăm Rusia decent", a mai declarat Juncher. "Rusia trebuie tratată ca un egal", a adăugat preşedintele CE, citat de site. "Trebuie să facem eforturi către o relaţie practică cu Rusia. Nu este sexi, dar aşa trebuie să facem, nu putem continua aşa", a declarat, citat de BBC, şeful Comisiei în această vizită în sudul Germaniei.

Vezi şi: Traian Băsescu joacă tare: Nu e permis să facă declarații fără a da doi bani pe interesul României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.