Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, torpilat din PSD: 'Foloseşte metoda Băsescu. Este o manevră nedemnă'

iohannis cotroceni

Klaus Iohannis le-a răspuns oficial senatorilor care cereau demiterea preşedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele aminteşte că nu are dreptul legal de a le demite pe cele două. Demersul senatorilor, în frunte cu Tăriceanu, a venit după scandalul iscat de cazul femeii acuzate că a antajat-o pe şefa ÎCCJ, care a fost ţinută în arest preventiv câteva luni şi, ulterior, declarată nevinovată de instanţă.

Vezi şi: Iohannis către Tăriceanu: NU mă alătur vouă/ scrisoare document

Senatorul PSD Şerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii înlocuirii expresiei "suspiciuni rezonabile" din Codul Penal cu "indicii temeinice", îl critică dur pe şeful statului pentru răspunsul dat lui Tăriceanu. Iohannis a amintit în scrisoarea sa că preşedintele le poate demite pe cele două şefe din justiţie doar la cererea CSM.

"Preşedintele Iohannis foloseşte metoda Băsescu", a afirmat senatorul social-democrat, la Antena 3. Potrivit acestuia, preşedintele se eschivează, deşi are la dispoziţie mijloacele constituţionale de a da curs solicitării senatorilor. Potrivit legii, şeful statului veghează la buna funcţionare a instituţiilor şi prezidează şedinţele CSM. Astfel, mai spune Şerban Nicolae, Iohannis "ar putea să solicite o dezbatere la nivelul CSM, iar dacă a CSM consideră că nu e cazul, că e un caz particular, e răspunderea lor".

Vezi şi: Tăriceanu îi cere lui Iohannis decapitarea DNA şi ÎCCJ

"Cazul Rarinca este dovada unui comportament inadecvat al preşedintei ÎCCJ. Afirmaţia că judectorii ÎCCJ şi procurorii DNA sunt parteneri este o formă gravă de pervertire a justiţiei. Pentru asta trebuie îndepărtată din magistratură. (...) Eu mai am o dezamăgire: faptul că se menţionează că un caz particular nu e suficient pentru a schimba legislaţia. Nu este numai un caz particular, ci arată că pe suspiciune rezonabilă cineva poate fi privat de libertate. Era cuvântul unei femei contra cuvântul reginei moralităţii Livia Stanciu", a declarat Şerban Nicolae.

"Este o manevră nedemnă de un preşedinte să te ascunzi în spatele unor formule tehnice", a concluzionat senatorul PSD.

Vezi şi: CSM intră în războiul dintre Tăriceanu şi şefa ÎCCJ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.