Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, ultima soluţie în cazul medicilor

protest medici

Efectele noii strategii de apărare a ţării, despre care s-a spus că extinde exagerat atribuţiunile preşedintelui peste cele ale Guvernului, s-ar putea vedea pentru prima dată în scandalul din Sănătate. O legea specială a medicilor ar putea ajunge pe masa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condus de preşedintele Klaus Iohannis.

Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”, a declarat la Digi24 că a avut discuții în ultima vreme cu Avocatul Poporului, cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, care i-au promis că va exista un demers din partea autorităților statului pentru discutarea unei legi distincte a medicului. Legea ar putea fi luată în discuție în CSAT, pentru că exodul masiv al medicilor va pune o problemă de siguranță națională.

Legea ar urma să prevadă că medicina este o profesie liberală şi ar trebui să indice veniturile la care au dreptul medicii, datorită importanței pe care o au, a explicat președintele Federației Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

„E a treia oară când sunt într-o asemenea situație. De fiecare dată când este an preelectoral, există negocieri inclusiv cu medicii, ni se fac promisiuni, au loc alegerile, cei care fac promisiunile câștigă și apoi ne uită. Uitându-i pe medici, îi uită pe pacienți, uitându-i pe pacienți, își uită electoratul”, afirmă Florin Chirculescu.

El spune că paralela salariile demnitarilor vs salariile medicilor denotă un grad de ipocrizie și de iresponsabilitate. „Există un exod masiv al medicilor, din 2011 până azi din spitale au plecat 7.100 de medici. Suntem acum 13.500, necesarul e de 26.000 , iar dacă acest exod va continua, cine știe câți medici vor mai fi peste patru ani, cinci ani, și toate se vor reflecta în starea de sănătate a populației”, a avertizat Florin Chirculescu.

„Mișcările din ultima vreme nu au ca scop redobândirea plicului. Nu ne interesează acest aspect, dorim să fim plătiți în mod corect de statul român”, a spus medicul.

„Medicul are la dispoziție acum o modalitate mult mai dură pentru spațiul din care provine el, pentru țara în care s-a născut – emigrarea. Nu poți să faci apel în exclusivitate la patriotism și să fii în mod constant tratat cu dispreț. Ești bun la negocieri în perioada alegerilor, ești bun când ești la spital și ți se dă telefon că vine X sau Y și va fi internat și să avem grijă de el mai atenți, pentru că e politician, este o persoană importantă. Din păcate, ei nu-și aduc aminte de noi decât în situațiile astea”, a dezvăluit Florin Chirculescu, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.