Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vrea sa bage in CSAT problema ofiterilor acoperiti din justitie

csat iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat joi drept "o temă bună" solicitarea CSM adresată Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în vederea verificării magistraţilor pentru a stabili dacă sunt sau nu ofiţeri sub acoperire ai vreunui serviciu de informaţii.

Întrebat dacă va pune pe ordinea de zi a şedinţei CSAT şi această chestiune, Iohannis a răspuns: "Da, mi se pare o temă bună. Personal, nu am cunoştinţă despre existenţa unor ofiţeri acoperiţi în magistratură, pentru că acest lucru este interzis prin lege. Dar dacă CSM-ul are indicii şi ni le transmite, evident că este în interesul meu şi al României să încercăm să elucidăm problema".

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT în vederea verificării tuturor magistraţilor pentru a depista dacă sunt sau nu ofiţeri sub acoperire ai vreunui serviciu de informaţii, au comunicat pentru AGERPRES reprezentanţii CSM.

Membrii Consiliului au convenit şi trimiterea la CSAT a tuturor declaraţiilor date în formă autentică de judecători şi procurori.

Plenul CSM a luat în discuţie în şedinţa de miercuri solicitarea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România de a se face "demersurile necesare" în vederea verificării şi eliminării eventualilor ofiţeri sub acoperire din magistratură şi a se cere clarificări în acest sens de la Serviciul Român de Informaţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.