Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vrea un parteneriat real între administrația publică și cetățeni

Klaus Iohannis gradina Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru un parteneriat real între administraţia publică centrală şi locală şi cetăţeni, astfel încât România să devină o ţară în care oamenii să se bucure de respect, iar elevii de şanse egale, indiferent de zona din care provin. 

"Poate unii cred că succesul în administraţia locală este legat de bani, culoare politică sau alte circumstanţe exterioare. Eu aş spune ceva diferit: condiţiile performanţei în administraţie şi, deopotrivă, în politică ar trebui căutate mai ales în altă parte - în transparenţă, integritate şi parteneriat. Acestea ar restabili încrederea între administraţie şi cetăţeni acolo unde ea s-a pierdut şi o vor întări acolo unde ea există. Să vorbim puţin despre fiecare dintre ele. Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai puţină corupţie. Este o ecuaţie simplă, dar care necesită responsabilitate şi voinţă. Sunt convins că poate exista mai multă transparenţă la toate nivelurile (...) şi că soluţiile luate prin consultare şi deschidere sunt mai eficiente pe termen lung decât altele", a subliniat şeful statului la Forumul Administraţiei Publice, organizat de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, informează agerpres.ro.

Moștenire NEOBIȘNUITĂ lăsată Columbiei de baronul drogurilor, Pablo Escobar


Preşedintele a precizat că, pentru el, integritatea are mai multe valenţe. 

"Înseamnă corectitudine, respect pentru banul public, pentru lege şi mai ales pentru cetăţeni. Nimic nu funcţionează fără integritate. În acelaşi timp, e greu de conceput o dezvoltare reală în absenţa unui parteneriat între autorităţile publice şi cetăţeni, dar şi a unui parteneriat între administraţia locală şi administraţia centrală. Putem vorbi astăzi de o maturizare democratică a electoratului. Cetăţenii sunt mult mai atenţi, mai implicaţi, mai informaţi, îşi cunosc bine drepturile, obligaţiile şi rolul pe care îl au în democraţie. Reconectarea administraţiei publice cu cetăţenii într-un parteneriat în care aceştia se simt cu adevărat reprezentaţi, iar instituţiile statului lucrează în interesul comunităţii este una dintre mizele majore nu doar ale anului electoral 2016, ci şi ale mandatului pe care dvs. îl aveţi în faţă. Cetăţenii vă pot fi parteneri şi pot fi angajaţi în proiectele şi deciziile care privesc comunitatea lor", a mai precizat Iohannis. 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.