Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu a lansat un nou atac la președinte: 'Ca să iasă din mizeria în care a intrat, Iohannis a lansat o diversiune'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, pentru a nu fi obligat să dea explicaţii şi să-şi prezinte public scuze pentru acuzaţiile de trădare naţională aduse liderului PSD, preşedintele Iohannis a pregătit o diversiune prin care agită un alt pericol: limba maghiară va deveni obligatorie în Ardeal.

Ion Cristoiu reaminteşte că, de la lansarea acuzaţiilor la adresa lui Marcel Ciolacu, preşedintele Iohannis nu a prezentat scuze, iar SRI nu a răspuns solicitării liderului PSD de a-i preciza dacă a transmis o informare şefului statului despre posibila sa trădare naţională.

„Îl înţeleg pe Eduard Hellvig. Nu cred că SRI a trimis o asemenea notă pentru că ar descalifica acest serviciu. Lui Eduard Hellvig îi e teamă de moarte să-l contrazică public pe stăpânul lui de la Cotroceni, dar trebuie să o facă. Eu o să-l întreb pe Eduard Hellvig aproape în fiecare zi unde e răspunsul. E dator să ne răspundă. Solicitarea nu e în numele tatălui sau soţului Marcel Ciolacu, ci în numele liderului principalului partid de opoziţie. Dacă domnul Hellvig crede că doar teama sa de a nu-l supăra pe dl. Iohannis contează, atunci să-şi dea demisia”, susţine jurnalistul.

Citește și: Decizie radicală! Un gigant dispare din România

Ion Cristoiu îl acuză pe Klaus Iohannis că a târât SRI în jocuri politice, susţinând că şi serviciul era obligat să răspundă. În opinia sa, şefului statului nu-i cădeau nici galoanele, nici tresele dacă SRI răspundea la solicitarea liderului PSD.

„Ca să iasă din mizeria în care a intrat, că a fost o mizerie, dl. Klaus Iohannis a revenit acum şi nu mai acuză PSD de trădare naţională, ci de un troc politic cu UDMR, tot pe baza unei legi care a trecut tacit. Bun, a trecut tacit, poate să cadă la Camera Deputaţilor. Deci, de data aceasta, o diversiune din asta de doi lei, pregătită. Am văzut o campanie dusă de ziarul Adevărul, că în Senat, nenorocire. De data aceasta nu mai e Ţinutul Secuiesc, este limba maghiară care va fi obligatorie nu ştiu unde, în Ardeal. Din punct de vedere politic, democratic mi se pare o continuare a unei campanii care nu-i face onoare nici preşedintelui, nici SRI, nici PNL. E o temă naţionalistă, extremistă care a fost adusă în discuţie de Vadim Tudor pe vremuri şi în ultimul timp murise”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că preşedintele Iohannis a recurs la pregătirea unei diversiuni pentru a nu răspunde la întrebările legate de acuzaţiile de trădare naţională aduse liderului PSD. În opinia jurnalistului, tema aleasă pentru a crea diversiunea - PSD-ul nu mai vrea să dea Ardealul, dar face concesii UDMR- este o temă jalnică, periferică, fără sorţi de izbândă.

Citește și: Marcel Vela, despre declarația pe propria răspundere: Mai sunt două săptămâni până la această decizie .

„Nu ştiu scopurile electorale. E clar că, pentru a nu răspunde la întrebarea , preşedintele azi a venit şi a abătut atenţia creând această diversiune. Şi vă garantez că presa miluită de guvern, cu ajutorul de stat, va începe acum, o să vedeţi nişte spume naţionaliste, la toate ziarele aşa-zis quality, la televiziunile de ştiri, nenorocire, PSD troc cu UDMR, cu maghiarii. Nu a mai apărut acuzaţia de trădare. PSD-ul nu mai vrea să dea Ardealul, dar face concesii UDMR. E o chestiune jalnică, nu mă aşteptam, vorba lui Viktor Orban, de la preşedintele României, cu pretenţia de a fi european, modern, la abordarea acestei teme, care este o temă periferică, după părerea mea, şi care nu poate fi relansată deoarece lumea a aflat de la preşedintele României că poate să se plimbe prin Bucureşti şi atâta. Şi eventual să ne tundem în fiecare zi şi să ne punem dinţii în fiecare zi”, a explicat Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.