DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ion Cristoiu: Ca să-și scape pielea, Victor Ponta a predat Guvernul și PSD lui Klaus Iohannis

iohannis ponta rtv.net

Ion Cristoiu lansează ipoteza că între Victor Ponta și Klaus Iohannis ar exista o înțelegere. Una în urma căreia premierul operat va scăpa de DNA. El e de părere că Gabriel Oprea e unul dintre pionii principali, omul care e noul șef nu doar al Guvernului, ci și al PSD.

Citește și: De la 1 ianuarie 2016, românilor li se va implanta cipul subcutanat! Copiii vor fi primii vizați

Prin desemnarea lui Gabriel Oprea ca premier interimar, Victor Ponta a dat din mînă altcuiva Puterea nu pentru o oră, nu pentru o zi, ci pentru o lună!

Ce l-a apucat pe Victor Ponta?

A înnebunit? Cum să pleci de la Putere timp de o lună, timp în care Generalul Gabriel Oprea va fi premier cu acte-n regulă, premier cu toate prerogativele, deoarece Legea 90/2001 privind organizarea Guvernului nu deosebește între premier plin și premier interimar

Nu, Victor Ponta n-a înnebunit.

Victor Ponta a vîndut PSD cu Guvern cu tot lui Klaus Iohannis în schimbul libertății sale.

Citește și: PREMIERĂ în România: SECRETELE supermarketurilor de la noi

Să mă explic.

A fost mai întîi știrea că directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost la Palatul Victoria, la premierul Gabriel Oprea. Habar n-am de ce s-a deplasat pînă la Victoria artizanul aducerii la Cotroceni a lui Klaus Iohannis.

Știu sigur însă că nu era obligatoriu să se afle c-a venit la premierul interimar chiar din prima zi.

E limpede că s-a vrut să se știe asta de către Șeful lui Eduard Hellvig, președintele Klaus Iohannis.

A venit apoi întîmplarea din Parlament.

Strategia de Apărare e o încercare a Structurilor de forță de a-și extinde controlul și asupra unor domenii civile – mediul, sănătatea, cultura (!!) – prin intermediul Raței lor mecanice de la Cotroceni.

PSD-ul, care se prinsese de șmecheria trecerii în Strategia de apărare, care reglementează domeniile asupra cărora președintele are putere, și a unor domenii nemaintâlnite pînă acum în această Lege după decembrie 1989, a vrut dacă nu să pună piedici adoptării de către Parlament, atunci măcar să organizeze o dezbatere parlamentară temeinică. Scenariul a fost dat peste cap de Gabriel Oprea, care a venit în Parlament și în numele Guvernului, a cerut ca Strategia să fie adoptată de Parlament în poziție de Drepți.

Firește, teoretic, Gabriel Oprea a vorbit în numele Guvernului, nu însă și al PSD.

PSD e însă partidul de Guvernămînt, cel care trece în ochii opiniei publice drept stăpîn al Guvernului.

Prin urmare, declarîndu-se, în numele Guvernului, un entuziast al Strategiei, Gabriel Oprea a pus PSD în postura de partid mai lingușitor cu Klaus Iohannis decît Partidul Meu, zis și PNL.

Așadar, chiar din prima zi Gabriel Oprea se comportă nu ca un premier interimar, nu ca un premier plin, ci, mult mai important ca un șef al PSD. Lucru normal cîtă vreme președintele PSD Victor Ponta a dispărut de pe scena politică fără a lăsa și aici, în fruntea Partidului, un înlocuitor.

Nu în ultimul rînd spune totul graba lui Gabriel Oprea de a merge să i se spele izmenele la Realitatea Tv, televiziunea familiei Iohannis (soțul și soția). Realitatea Tv e postul care a dus și duce o campanie sălbatică împotriva lui Victor Ponta, cu aceleași mijloace necinstite cu care duce campanie Antena 3 împotriva lui Traian Băsescu.

Așadar, nici n-a apucat măcar să treacă o zi de la autosuspendarea lui Victor Ponta, și Gabriel Oprea dă fuga la televiziunea de casă a Cotrocenilor și totodată dușmană de moarte a premierului.

Ca să spună ce?

A trecut o singură zi de stat în scaunul lui Victor Ponta.

Să nu-mi spuneți că Gabriel Oprea poate vorbi timp de două ore despre cît de bine i se simte fundul pe noul fotoliu!

De fapt, Gabriel Oprea merge la televiziunea mai mult decît prezidențială în calitate de umil servitor al lui Klaus Iohannis.

În practica mafiotă, există așa numitul semn dat celui pe al cărui restaurant a pus ochii Mafia.

Dacă proprietarul refuză să cedeze dea pe gratis restaurantul, dînd cu tifla trimisului Mafiei, nu trece nici o zi și-i ia foc o magazie din curte.

E semnul dat de Mafie că- l așteaptă vremuri grele. Pentru Victor Ponta convocarea la DNA pentru un flecușteț de dosar a fost semnul că trebuie să vină la negocieri.

Circulau în piață zvonuri că Victor Ponta are în sertarele DNA dosare care se pot lăsa cu arestări preventive mai multe decît la Elena Udrea.

Rapiditatea cu care Victor Ponta a predat puterea lui Gabriel Oprea ne amintește de graba proprietarului de restaurant de a-l da pe gratis Mafiei.

E mai mult decît interesant că decizia de a preda Guvernul și, prin asta PSD, lui Gabriel Oprea, ceea ce înseamnă, practic, Klaus Iohannis, e o acțiune strict personală a lui Victor Ponta.

Decizia de autosuspedare a lui Victor Ponta și de propunere a lui Gabriel Oprea n-a fost discutată în nici un for de conducere al PSD.

Dar mai are PSD vreun for de conducere?”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.