Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu către Klaus Iohannis: Dacă vrei să te credem cu lupta anticorupție atunci saltă un guzgan îmbogățit din pandemie

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vânarea pesediştilor pentru reînvierea luptei anticorupţie din perspectivă electorală nu va avea succes, iar preşedintele Iohannis şi premierul Orban ar trebui să-şi sacrifice un membru al camarilei pentru ca românii să fie convinşi că e o luptă reală.

Vezi și: Profesorul Vasile Astărăstoae: Am arătat ca Apocalipsa COVID se amână! Am fost insultat și înjurat, dar am arătat pericolul regimului politico-medical

Ion Cristoiu spune că singurul lucru care ar putea revigora lupta anticorupţie ar fi reţinerea pentru 24 de ore de către DNA a unui membru al Guvernului sau a unui lider liberal important, implicat în afaceri necurate pe perioada crizei coronavirusului.

„Singurul care ar putea să revigoreze lupta împotriva corupţiei, dar nu cred că le convine, pentru că vine campania electorală, ar fi dacă ar reţine pentru 24 de ore un membru al Guvernului sau un mare boss penelist pentru perioada pandemiei. Dacă noul şef al DNA sau dacă Klaus Iohannis ar vrea să revigoreze această temă a luptei anticorupţie şi dacă o să ia tot pesedişti, nu are niciun farmec”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că dacă un membru al Guvernului va fi reţinut pentru corupţie, atunci românii chiar vor crede că a început lupta anticorupţie, altfel, va fi o temă moartă.

„Trebuie să ia un guzgan îmbogăţit din pandemie, care sunt sute, numai că ăia sunt ai lor. Deci trebuie să sacrifice Klaus Iohannis pe cineva din camarilă sau Ludovic Orban, şi care, dacă va fi reţinut spectaculos şi dacă va fi şi membru al Guvernului sau secretar de stat, într-adevăr românii vor spune . Dacă nu, şi nu-i în legătură cu pandemia, şi începe iar că au descoperit ei că nu ştiu ce a mai făcut Dragnea, verişorul, verişoara lui Dragnea, nu are nicio şansă. E o temă moartă”, a explicat publicistul.

Despre criticile aduse ÎPS Teodosie pentru repetarea slujbei de Înviere, Ion Cristoiu spune că reacţia acestuia a fost salutară, subliniind că, în această perioadă, Biserica Ortodoxă a primit lovituri cumplite pentru că a arătat că şi ea este omenească.

„E o reacţie salutară a unei grupări mai conservatoare de clerici care nu a fost de acord cu restricţiile. Protocoalele care ţin de slujbele religioase nu sunt nişte născociri ale Bisericii, ci lucruri de conţinut ale creştinismului. Nu putem acum să modificăm crucea şi să punem un par pentru că Iisus a fost răstignit pe cruce. Împărtăşania e considerată un moment sfânt. Dacă spui că momentul ăla sfânt te îmbolnăveşte, laicizezi un moment religios. Bucăţica aceea de pâine e un simbol. Aşa e şi cu lumina, şi cu lumânarea sau cu pomelnicul (...) În această perioadă, Biserica Ortodoxă, dar şi cea Catolică, suferă lovituri cumplite pentru că a mărturisit că şi ea e omenească”, a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.