Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: Cine conduce, de fapt, România

secret

Jurnalistul Ion Cristoiu continuă războiul cu "adevăraţii conducători ai României": şefii DNA, ÎCCJ şi SRI. Acesta consideră că democraţia are de suferit din cauza faptul că "Sistemul" are o putere mai mare decât avea Securitatea pe vremea lui Ceauşescu.

"Premierul, parlamentarii, președintele țării, șefii de consilii județene, primarii au fost votați în cadrul a ceea ce se numește esența democrației: Scrutin liber.

Din nenorocire, toți cei votați de românii convinși că au forța de a desemna pe cineva într-o funcție nu mai au nici o putere. Locul lor a fost luat de instituțiile de forță, care au cunoscut, în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu o putere mai mare decît Securitatea sub regimul Ceaușescu. Securitatea era condusă, totuși, de partidul de guvernămînt, PCR, pe cînd sub regimul Klaus Iohannis, Sistemul conduce partidul de guvernămînt, PSD.

E mai mult decît interesant că vedetele vieții noastre publice din ultimul timp nu mai sunt premierul, liderii de partide, președinții celor două Camere. Vedetele vieții noastre publice sunt șefa DNA, Codruța Kovesi, prim adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, președinta ÎCCJ, Livia Stanciu. Președintele, premierul, liderii de partide, președinții celor două Camere, parlamentarii sunt ciuca bătăiilor în presă.

Ați citit, ați auzit vreo vorbă rea despre șefii instituțiilor de forță? Nu demult, presa noastră atît de acră cu politicienii a publicat o fotografie din ciclul de lins de la a la z: Atotputernica președintă a ÎCCJ merge cu metroul ca un simplu cetățean! Glorie Liviei Stanciu! Dacă o asemenea fotografie de o slugărnicie joasă ar fi apărut în presă despre premier, despre președintele Senatului, despre vreun președinte de partid, mai mult ca sigur Gardienii deontologiei ar fi sărit ca arși. Acum însă, cînd fotografia mărturisea o eroică lustruire a Liviei Stanciu, nici un deontolog n-a scîncit.

Acestea și alte persoane numite în urma unor bătălii de culise conduc România și nu persoanele alese de Popor să conducă România!", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.