Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, despre demisia șefului Internelor: 'A venit momentul ca ghiorțăii să plece acasă'

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu apreciază că demisia ministrului de Interne Nicolae Moga nu este surprinzătoare, numirea sa în funcție considerând-o catastrofală, potrivit Mediafax.

“Cred că în cazul „surprinzătoarei” demisii a dlui Moga, nu e deloc surprinzătoare – mai țineți minte că, în cazul lui, eu nu am crezul că va fi numit. Numirea sa s-a dovedit, ca și în cazul Vioricăi Dănilă, o numire catastrofală. Normal era, acolo, să fi avut acum un bun comunicator, un om care să vorbească din oră în oră, să cucerească presa și, mai ales, să nu se lase tras pe sfoară. Căci noi avem acele prezentări ale raportului, din care au apărut niște scurgeri în presă, din care rezultă că convorbirile nu sunt reale”, a susținut jurnalistul.

Cât privește viitorul ministru de Interne, Ion Cristoiu a spus că în această funcție ar trebui să vină un profesionist.

“A venit momentul ca ghiorțăii să plece acasă. Aș vrea să văd și alte figuri – profesioniști, neprofesioniști, alți oameni acolo, în funcțiile de răspundere. Dar, în acest domeniu, era vorba, repet, cum am scris și ultima oară, despre meritocrație, acolo, la Caracal, nu a fost altceva decât neprofesionalism. Prin neprofesionalism înțelegând lasă-mă să te las. Pentru că, așa cum a spus și președintele – analiza lui e foarte buna - s-a înregistrat pierderea de timp. De miercuri seara, abia peste două zile a demarat ancheta. Deci, dacă scoatem prima parte, aia cu PSD-ul, care face parte dintr-o campanie electorală proastă, a fost o analiză bună”, a conchis jurnalistul.

Cu toate acestea, Ion Cristoiu nu crede că vor fi mari schimbări și spune că e posibil ca atunci când dreapta va veni la putere își va pune în funcții propriile nepoate.

“Nu vom vedea nicio schimbare deoarece tot dl. Klaus Iohannis, după „Colectiv”, a avut aceeași temă cu profesioniștii și a venit guvernul Cioloș, care a fost guvernul celor care erau mai rău decât al oamenilor politici, erau adunați de pe stradă, după ce fuseseră întrebați dacă vor să fie miniștri și ei se codiseră vreo jumătate de zi. Asta a fost guvernul Cioloș și am văzut și noi ce înseamnă, din punctul ăsta de vedere, guvern de profesioniști. Dar sunt aproape sigur că în momentul în care va veni - așa cum s-a mai întâmplat - dreapta la putere, vor pune tot oamenii lor, tot nepoatele lor. Suntem, repet, după 30 de ani de la această chestiune, despre care spunea chiar Caragiale în eseul „1907 - din vara pana în toamnă”: „o administrație flămândă, stă în opoziție, așteptând locul”. Așa și cu dreapta, să nu îmi spună mie că în momentul în care a venit dreapta la putere au venit la Televiziunea publică, la celelalte instituții, cei mai buni profesioniști din lume. Au venit tot oamenii lor”, a afirmat analistul politic.

Citește și: ALERTĂ STENOGRAMELE discuției Alexandrei Măceșanu cu operatorii de la 112 .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.