Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu dezvăluie ADEVĂRATA MIZĂ a OUG promisă de Tudorel Toader - Liviu Dragnea, pe post de păpușar

ion cristoiu

Care este adevărata miză a OUG privind sentințele emise de completele de cinci judecători ale ÎCCJ? Coordonatorul întregii strategii este nimeni altul decât Liviu Dragbea, liderul PSD. Aceasta este ipoteza expusă de jurnalistul Ion Cristoiu, care spune că promisiunea unei OUG care să anuleze sentințele emise în dosare celebre ale unor politicieni e de fapt o iluzie.

"Cum a fost posibilă manipularea?

Fără discuție, cu sprijinul neprecupețit al lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției n-a precizat un moment că e vorba de modificarea unui paragraf al articolului 426. Așa cum a prezentat el OUG s-a lăsat loc pentru toate manipulările.

De de n-a făcut-o?

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Pentru că anunțul privind OUG ține de tactica lui Liviu Dragnea de a păstra în rîndul baronilor iluzia că OUG privind completele ca și cea privind protocoalele sînt echivalente amnistiei și grațierii. Nici vorbă de așa ceva. Avînd în vedere că Sistemul controlează mai departe Justiția, OUG privind completele de cinci aduce la mîna noilor șefi ai Sistemului pe politicienii care fuseseră pînă mai ieri la mîna foștilor șefi. O OUG privind aministia ar fi fost valabilă pentru toți cei nedreptățiți de Sistem sau șantajați de acesta. Toți aceștia ar fi scăpat de mîna lungă a Sistemului. Dacă se dă o OUG privind completele de cinci, numeroși politicieni sînt din nou la mîna Sistemului. E suficient să atragem atenția că DNA poate depune contestație la cine vor mușchii Sistemului. Și cei care răsuflau ușurați c-au scăpat de condamnare vor avea emoții că reluarea procesului prin contestația DNA le-ar putea aduce condamnarea", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.