Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu e DEZAMĂGIT de un om politic: 'Încă unul care SE DUCE'

cristoiu

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său despre Cătălin Predoiu, un politician "care se duce”. În ciuda faptului că a spus că Predoiu a fost un apropiat al lui Klaus Iohannis, jurnalistul și-a arătat admirația pentru prezența sa scenică în calitate de politician și orator.

"Politicieni care s-au dus, în sensul c-au trecut în uitare ca şi cum ar fi murit sau că nu mai interesează pe nimeni, ştiu mulţi în postdecembrism.

Unul dintre ei se numeşte Cătălin Predoiu.

De cinci ori ministru al Justiţiei din 2008 pînă în 2012, fost premier interimar, Cătălin Predoiu s-a înscris la 5 iulie 2013 în PDL, numit imediat prim-vicepreşedinte.

PDL l-a propus drept candidat al său la prezidenţiale.

Vînzarea PDL de către Vasile Blaga în 2014, pentru a scăpa de dosarele care tropăiau surd prin sertarele Binomului, l-a scos din cursă pe Cătălin Predoiu în favoarea lui Klaus Iohannis.

Prezent la Congresul de fuziune unde cei doi au luat cuvîntul, m-a întîmpinat oratorul Cătălin Predoiu.

Şi nu numai pe mine, ci şi sala.

Citește și: SONDAJ - PSD SPULBERĂ scena politică. Grindeanu trece peste Iohannis. Cioloș vine tare

La scrutinul pentru locale, după nenorocirea cu Marian Munteanu, Cătălin Predoiu a fost pus să candideze la primăria Capitalei din partea PNL. Intrat prea tîrziu în competiţie, lipsit de sprijinul partidului, submnitat de USR, formaţiunea Statului Paralel, Cătălin Predoiu s-a situat pe locul 3, după Nicuşor Dan. La parlamentarele din 2016 a devenit deputat şi, ulterior, a fost ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL.

Din 16 decembrie 2016, l-am urmărit pe Cătălin Predoiu în intervenţiile sale anti-PSD şi mai ales pro-Binom, multe dintre ele în presă şi la televiziune.

Deşi unele intervenţii nu m-au încîntat, pentru că-l reduceau pe Cătălin Predoiu la ipostaza de nasture de la prohab al Binomului SRI-DNA, cînd s-a înscris în cursa pentru preşedinţia PNL am fost convins că va deveni liderul PNL.

Avea toate datele pentru a-i surclasa pe Cristian Buşoi şi pe Ludovic Orban.

Nu mică mi-a fost mirarea pe 9 mai 2017, cînd am aflat ştirea că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului. Cu ceva timp înainte, Cătălin Predoiu protestase pe Facebook împotriva ştirilor false potrivit cărora s-ar retrage din cursă. În apariţia lor, el semnala mîna adversarilor din partid.

– De unde ştiţi asta? l-am întrebat pe cel care-mi spusese, e drept în treacăt, într-o discuţie telefonică despre retragerea lui Cătălin Predoiu ca despre un fapt banal, mărunt, normal, în genul, Hai c-a stat ploaia!

– De pe Facebook-ul său! mi s-a răspuns.

Citește și: Cozmin Gușă CUTREMURĂ scena politică: 'Justiția, manipulată prin dosare de șantaj'

M-am grăbit să mă conectez la Facebook-ul lui Cătălin Predoiu. Eram convins că voi citi un text zguduitor, menit a rămîne în istorie, prin care Cătălin Predoiu să-şi explice decizia.

Am dat peste aceste rînduri:

„Dragi prieteni, am informat acum cîteva minute membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărîrea să nu depun o moţiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie.

În ultimele şase luni am efectuat un demers serios şi am vizitat din nou o mare parte din organizaţiile PNL. Am ţinut discursuri, am participat la întîlniri şi am stat de vorbă direct cu sute de membri PNL, cu liderii lor, informali sau şefi de organizaţii, am purtat discuţii cu parlamentari, primari şi lideri naţionali. Am urmărit cu atenţie preparativele Congresului şi respectarea statutului pentru o competiţie cinstită.

Am înţeles că simplii membri PNL îşi doresc succesul partidului dobîndit prin luptă politică cu PSD, îşi doresc profesionalism şi promovarea valorilor în partid, transparenţă şi democraţie internă, europenism şi bunăstare pentru rom'ni.

Am înţeles în acelaşi timp că ceea ce ofer eu pentru funcţia de Preşedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizaţii. Din păcate, mulţi şi-au fixat opţiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moţiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pămînt. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru şefia PNL, acum nu se poate!

Ca membru PNL, voi continua să militez pentru valorile şi proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL «Reclădirea Naţională», adoptat de PNL în 2015.

Mulţumesc tuturor celor care, mulţi sau puţin, mi-au stat alături, m-au încurajat şi m-au sprijinit! Faptul că şi ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărîre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, pînă în ziua succesului.”

Să-ţi faci cruce, nu alta!

Cum adică, posibilul preşedinte, posibilul premier, multiplu ministru al Justiției, unul dintre politicienii marcanţi ai Rom'niei din ultimii ani se retrage din cursa pe care mulţi erau siguri c-o va cîştiga oferind opiniei publice doar aceste rînduri vecine cu limbajul de lemn?

Nu se poate! mi-am zis.

Cătălin Predoiu a fost constrîns să se explice astfel într-un prim anunţ, forţat să fie expeditiv de precipitarea de a-şi anunţa fanii despre ce i-a informat pe membrii BPN.

Va face o conferinţă de presă, unde va tuna şi va fulgera împotriva lucrăturilor fanariote din Partid.

Citește și: Sorin Grindeanu, DESFIINȚAT: 'Cine are probleme de exprimare are, cu siguranţă, probleme de gândire'

Sau va acorda un interviu răsunător unui post tv.

Sau, măcar, se va explica mai mult pe Facebook în zilele următoare.

Suntem pe 15 mai 2017.

Cătălin Predoiu a continuat să scrie zilnic pe Facebook din 9 mai 2017.

Nimic despre motivele retragerii.

Dacă ar fi doar atît, aş spune că e vorba de o tactică aleasă de un politician abil, pentru a putea lovi năprasnic mai devreme sau mai tîrziu.

Spre stupefacţia mea, retragerea din cursă a principalului candidat, a unui politician de CV-ul lui Cătălin Predoiu, a trecut în presă drept un fapt minor, căruia i se acordă cîteva rînduri doar la ştiri pe scurt.

După nouă ani de carieră spectaculoasă, marcată de tandemul ca premier cu viitorul preşedinte al României, Cătălin Predoiu se retrage din cursa pentru şefia PNL fără a provoca nici măcar un Breaking news.

Despre cauzele acestei realităţi voi scrie altădată, sigur fiind că e vorba de o slăbiciune comună şi altor politicieni rom'ni postdecembrişti.

Pînă atunci însă, ca ziarist care am pariat pe Cătălin Predoiu, nu pot spune melancolic decît atît:

Încă un politician care se duce!", a scris Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.