Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - PSD SPULBERĂ scena politică. Grindeanu trece peste Iohannis. Cioloș vine tare

Un sondaj realizat de Avangarde ne arată că dacă mâine am avea alegeri, rezultatul nu ar fi cu mult diferit față de alegerile din decembrie 2016. PSD rămâne la un nivel ridicat de încredere, dar și PNL crește serios în opoziție.

Citește și: ALERTĂ - Procurorii DNA, percheziții de AMPLOARE la Consiliul Județean Iași

Conform sondajului, dacă duminica viitoare am avea alegeri 44% ar vota cu PSD, 24% cu PNL, în timp ce USR ar capitaliza 12%. De asemenea, ALDE urcă ușor și ajunge la 8%, UDMR își păstrează procentul de 5%, iar marea surpriză vine din partea PMP-ului lui Traian Băsescu, care nu ar mai intra în Parlament pentru că ar obține doar 3%.

La capitolul încredere în personalități politice, Gabriela Firea este de departe pe primul loc cu 59%. Surpriza este generată de premierul Sorin Grindeanu care a ajuns la 48% grad de încredere favorabilă, cu un procent peste Klaus Iohannis, care se află la 47%.

CONSULTAȚI AICI TOATE DATELE SONDAJULUI REALIZAT DE AVANGARDE

Pe locul patru se află Călin Popescu Tăriceanu cu 44%, urmat de Victor Ponta cu 39%. Interesant este faptul că Dacian Cioloș are un grad de încredere destul de ridicat de 35%, ceea ce arată că are potențial cu noua mișcare politică pe care o pregătește.

O altă surpriză a sondajului este întrebarea legată de alegerile prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obține 44%, în timp ce Klaus Iohannis doar 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.