Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu face legătura între Laura Codruța Kovesi și numirea lui Mircea Geoană la NATO: 'Acum se explică fake news-urile numeroase din ultimele zile'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, miercuri, că numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general NATO este o victorie pe plan internațional a PSD, precizând că în acest mod se explică fake news-urile numeroase din ultimele zile despre Codruța Kovesi, potrivit mediafax.

"Trebuie precizat că este cea mai mare funcție pe care a avut-o un român, cred că vreodată, pentru că Titulescu la Liga Națiunilor, pe când NATO este o organizație transcontinentală, o organizație planetară în care intră și SUA și alte țări din vest și în plus este și o organizație care face și politică, nu numai, chiar politică activă. A fost o surpriză deoarece din nouă motive, unu îl credeam pe Geoană tras pe linie moartă pentru totdeauna și iată că am primit o lecție, trebuia să știu din istorie că nu există oameni trași pe linie moartă decât după ce mor, până atunci oricând te poți aștepta la o surpriză și doi nu mă așteptam ca unui român să i se dea această funcție, repet, cea mai importantă la ora actuală a unui român din istoria modernă", a declarat, Ion Cristoiu.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Jurnalistul susține că în anumite cercuri se știa probabil că Mircea Geoană urmează să fie numit ca adjunct al secretarului general NATO și, de aceea, s-a încercat contracararea acestei informații cu fake news-urile despre numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

"Vreau să subliniez că numirea lui Mircea Geoană a fost urmată din câte ați văzut de o jubilație din partea PSD, partidul, Guvernul și atunci am o explicație a ceea ce spuneam, mă întrebam zilele trecute cu acele fake news în legătură cu Codruța Kovesi (...) Răspunsul l-am primit azi prin numirea, probabil că se știa, mai mult ca sigur în anumite servicii, cercuri de acest lucru și el trebuia contracarat dinspre dreapta și "fata noastră și a noastră e în cărți" și cel mai bun exemplu mi l-a dat, adică m-a convins o postare a lui Andrei Caramitru, celebru revoluționar, care spune în felul următor: el e mândru că un român e numărul doi în NATO și câte poate să facă pentru România, dar o să bea șampanie când va fi numită și Codruța Kovesi.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

În ultimele două-trei zile, s-au intensificat pe partea dreaptă a scenei politice două fapte: unu, Kovesi e, gata, e procuror general care nu are nici o importanță pentru numirea sau nenumirea lui Kovesi și a doua este faptul că toată lumea dinspre dreapta se înghesuie să arate că se luptă pentru Kovesi. Două, Cioloș a provocat iar un fake news că a discutat personal cu Macron să o pună pe Kovesi, adică e greu de presupus că Dacian Cioloș nu discuta cu Macron altceva decât destinul lui de candidat sau nu la președinție pentru că dacă s-a decis ca Franța să nu mai sprijine pe candidatul Franței, nici de Cioloș și nici de măcar de Marseillaise, ține strict de președintele Macron", a completat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a catalogat drept fake news articolul din Financial Times în care se preciza că Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

"Din acest punct de vedere, e fake news cea din Financial Times pentru că singurul care știe, ar putea ști că Franța va pleda pentru Kovesi este Macron pentru că totul depinde de Consiliu , în care domnul Macron este un personaj influent și Siegfried Mureșan, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, toți sunt acum, nu au altă temă, nu sunt nici autostrăzile, nici lucrările publice, nici prezidențialele, ci numirea lui Kovesi și atunci se explică că mai mult ca sigur că va fi numită Kovesi, dar probabil că se voia acum o reducere a impactului considerat propagandist devastator că un om al PSD-ului, totuși Mircea Geoană, este un om al PSD.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

E de la PSD, deci acum am explicația acelor, a fake news -ului și a acestei stranii preocupări a clasei politice din partea dreaptă pentru Kovesi, adică repet nu se mai preocupă de prezidențiale, de deficitul bugetar, de toți, de căldură, se preocupă, adică mimează sau arată că unu a vorbit cu Macron, altul se va bate în PE, altul nu știu își va face harakiri. E foarte interesant, asta înseamnă că se va încerca în continuare o contracarare a imaginii pentru PSD, e foarte importantă și această precizare, totuși PSD-ul trece în ochii dreptei și ochii tefeliștilor drept un partid repudial pe partea națională, totuși Mircea Geoană a fost liderul PSD și candidatul PSD, între timp nu s-a înscris în PNL. În aceste condiții, trece ca o victorie a PSD și o recunoaștere a uite... chiar merită și titlu, a PSD pe plan internațional, pe plan internațional a PSD", a mai declarat Ion Cristoiu.

Analistul politic mai precizează că postul de procuror-șef european și cel de adjunct al secretarului general NATO nu pot fi comparate, ca importanță. "Cele două funcții nu se pot compara, funcția de al doilea om în NATO e funcție uriașă, a lui Kovesi e funcție de procuror care e un înalt funcționar al UE. Mici dacă Klaus Iohannis ajungea în locul lui Tusk nu era egală, pentru că e vorba de NATO, de o organizație planetară care are ecou politic până și în Afganistan, UE, Afganistan, ăia puțin le pasă, în sensul ăsta am spus, de aia. Deci acum avem o bătălie propagandistă pe plan intern, culmea este că dreapta nu încearcă să și-l asume pe Geoană, ar putea să și-l asume, domnul Traian Băsescu să iasă că îi pare rău că l-a învins pe Mircea Geoană. Da, e o victorie pe plan internațional a PSD", a conchis jurnalistul.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice. Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.