Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu face LISTA EȘECURILOR USRPLUS, de după venirea la guvernare

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Includerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO nu schimbă cu nimic viața românilor, consideră jurnalistul Ion Cristoiu, care spune că USRPLUS a câștigat prin acest pas o simplă bătălie electorală dată cu Florin Cîțu.

"USRPLUS e partidul like-urilor pe Facebook. Nimic nu e mai ușor în România decît să obții like-uri pe Facebook. Angajezi, precum Clotilde Armand, un așa-zis război cu Mafia. Toate facebookistele leșină cînd citesc postările Clotildei Armand de pe frontul Gunoiului. E drept, leșină și pentru că putoarea gunoiului, neridicat numai și numai pentru ca România să aibă o Jean dʼArc a rețelelor sociale, le ajunge la năsuc. De cînd a ajuns primar, Clotilde Armand n-a făcut nimic pentru condițiile de viață ale locuitorilor din sectorul unu. Miniștrii USRPLUS s-au rezumat și ei la acțiuni avînd drept scop exclusiv sporul de like-uri. De la învestirea Guvernului Cîțu, ministrul din partea USRPLUS a reușit să dărîme cu ajutorul răngii chioșcurile din stațiile de metrou. Ministrul Drulă, autorul acțiunii, e un brav colaborator al DNA. S-a întîmplat ceva bun în viața bucureștenilor? Firește că nu. Chioșcurile de la care călătorii își cumpărau cele de trebuință au dispărut. Nu le-au luat locul alte magazine. Nici nu era cum. Pentru construire se cere efort. Pentru dărîmare nu-ți trebuie efort. Nu-ți trebuie nici minte. E suficientă ranga! Cu ce s-a îmbunătățit viața românilor grație muncii depuse de ministrul USRPLUS? Cu nimic. De la învestire, USRPLUS luptă pentru desființarea SIIJ. N-a reușit. Presupunînd că-i reușea, prin ce s-ar fi îmbunătățit viața românilor?

La fel putem spune și despre înscrierea Roșiei Montana în patrimoniul UNESCO.

Schimbă ea cu ceva viața românilor din zonă și a românilor în general? Suferind de o trăncăneală acută, Dan Barna, șeful USRPLUS, a vorbit despre cum va deveni zona un paradis al industriei turistice. Să fim serioși? Sînt în România și alte monumente romane decît minele de aur. Se omoară turiștii străini după ele? Nu se omoară. Cine dracu vine în zonă, într-o Românie fără infrastructură și fără alte atracții pentru occidentali decît fetițele? Nu se omoară nici românii. Asaltul asupra mănăstirilor din Nordul Moldovei e cu precădere religios și nu cultural. Înscrierea Roșiei Montana în Patrimoniul UNESCO e o victorie strict electorală a unui partid.

Pentru România reală nu-i nici o victorie.

Bocetele au fost justificate prin aserțiunea că astfel aurul de la Roșia Montană va rămîne pe veci neexploatat. Ar fi fost exploatat dacă Roșia Montană nu devenea muzeu de tip USRPLUS? Nici vorbă. Exploatarea a fost concesionată unei firme dubioase. Nu cred că ea ar fi făcut ceva pentru scoaterea și a unui gram de aur. Cît despre statul român, nu cred că se iluzionează cineva c-ar fi exploatat aurul. Prin urmare, nici retragerea propunerii n-ar fi adus ceva bun în viața românilor.

Cu excepția faptului că înscrierea le-a sporit USRPLUS-iștilor beția de a dărîma, înscrierea Roșiei Montana în Patrimoniul UNESCO n-a schimbat nimic în România pe cît de reală, pe atît de amărîtă", punctează Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.