Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu face o DEZVĂLUIRE care CUTREMURĂ SRI

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu face o dezvăluire, pe blogul personal, care dinamitează SRI. În timp ce directorul SRI, Eduard Hellvig, susține că pe teritoriul României s-au dejucat atentate teroriste, organizația pan-europeană Eurojust susține că nu a primit nicio notificare despre atentatele dejucate în România.

Citește și: ALERTĂ - Începe NEBUNIA: Parlamentul Cataloniei a votat pentru INDEPENDENȚĂ/VIDEO

”Conform unui răspuns primit de cristoiublog.ro de la organizația pan-europeană Eurojust (unitate judiciară a Uniunii Europene), din anul 2015 până în prezent, autoritățile din România cu atribuții pe combaterea terorismului nu au trimis nicio notificare privitoare la eventuale investigații și condamnări pe terorism. Acest lucru aruncă în aer declarații ale SRI făcute pe mandatul directorului Eduard Hellvig, potrivit cărora SRI a "dejucat" atacuri teroriste în România. În ecuația "Eurojust" apar aceiași actori (Serviciul Român de Informații (SRI) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PIICCJ)- unul abilitat să culeagă informația despre fenomenul terorist național, iar celălalt să trimită terorismul la izolare prin procurorii săi din DIICOT) despre care publicația noastră a dezvăluit că între 2010-2016, au primit de la Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) un număr de 53 de sesizări privind finanțarea terorismului de pe teritoriul României- toate rămase fără răspuns. Reamintim că aceleași două instituții (SRI și PIICCJ) sunt acuzate în schimb că au legitimat Poliția Politică din România prin semnarea unui Protocol secret- de participare în comun la investigații din dosare penale.

În Mai 2017, SRI susținea nonșalant ... prin reprezentanți ai săi (postul TV DIGI 24- preluat rapid de mass-media dâmbovițeană), că în România au fost "dejucate" mai multe atacuri teroriste. Incredibila dezvăluire era difuzată la scurt timp după atentatul terorist islamist din 22 Iunie a.c., de la Manchester Arena (Marea Britanie) care a provocat moartea a 23 de oameni și rănirea altor 250, iar logica faptelor sugera că ieșirea în public a SRI fusese determinată ("emoțional") de atacul din Manchester. „(...) Au fost destul de multe acte teroriste dejucate de către serviciu... Am reuşit (SRI- n.n.) să ajungem şi exportatori de securitate în NATO şi UE, prin evaluările pe care le trimitem prin analize prin informaţiile de calitate pe care le obţinem (...)", susțineau reprezentanții directorului SRI, Eduard Hellvig. Altfel spus, veștile erau constant bune pentru Serviciu: spre exemplu, opinia publică afla că România nu exportă în Marea Britanie doar cerșetori sau muncitori sezonieri, dar și Securitate”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.