Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu îl desființează pe Klaus Iohannis: 'A luat una peste bot'

basescu iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu nu este deloc de acord cu atitudinea ofensivă a lui Klaus Iohannis din ultima vreme. Jurnalistul îl desființează ăe șeful statului într-un text extrem de dur pe propriul blog. Cristoiu spune că Liviu Dragnea l-a bătut clar pe Iohannis în războiul declarațiilor.

Citește și: Cum va fi vremea în acest week-end: Anunț de ultimă oră al meteorologilor

"Indiscutabil, evenimentul principal al ultimului timp îl reprezintă pîntecăraia de vorbe care l-a lovit pe Klaus Iohannis. Timp de doi ani aproape, Klaus Iohannis s-a păstrat într-o muţenie de bolovan stingher, întreruptă de cîteva ieşiri de raţă mecanică. Nici unul dintre evenimentele interne şi externe care zguduiseră opinia publică nu-l scosese din muţenia devenită termen de comparaţie. Muţenia aceasta îi crease nu numai dezavantaje, cum ar fi cel de a trece drept un preşedinte aflat la Cotroceni ca într-un soi de city break, ci şi avantaje. Printre acestea se număra şi făurirea condiţiilor pentru ipostaza unui preşedinte de tip Carol I, Neamţul care-i pusese la respect pe moldo-valahi prin păstrarea într-o rezervă superioară atît faţă de muierile autohtone, cît şi faţă de chelfănirile politice din România Mică.

Citește și: Preotul care l-a criticat pe Klaus Iohannis riscă să fie pedepsit de Patriarhie

După 10 ani de Traian Băsescu descins aproape zilnic pe maidanul cu dat la ţurloaie, în numele preşedintelui jucător, pe maidanul unde biruie cel care are replică ascuţită, care ştie să-i facă pe ceilalţi să rîdă de adversarul care a luat un picior în fund, se profila un Preşedinte ascuns vederii noastre de norii olimpici de deasupra Dealului numit Cotroceni. Dacă ar fi ieșit din cînd în cînd din muţenia exemplară sa pentru a se pronunţa asupra marilor probleme ale actualităţii, pentru a-şi expune o poziţie mult aşteptată faţă de un eveniment de mare interes public, Klaus Iohannis ar fi avut toate şansele să inaugureze o nouă eră în România postdecembristă", a tunat Cristoiu la adresa lui Iohannis.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu: 'Știți care sunt asemănările și deosebirile dintre noi doi, herr Johannis?'

Și asta nu e tot. Jurnalistul constată că Iohannis a călcat pe urmele lui Traian Băsescu, ba chiar l-a și depășit. "În ultim timp însă, fără nici o evoluţie, fără nici o tresărire pregătitoare, Klaus Iohannis a devenit preşedinte de zece ori mai jucător decît Traian Băsescu. Complexat de Traian Băsescu, Klaus Iohannis se strofoacă să-l imite pe Traian Băsescu ca preşedinte jucător. N-are însă nici una dintre înzestrările lui Traian Băsescu pentru a fi preşedinte jucător. ", spune Cristoiu, care a analizat și scandalul dintre Iohannis și Liviu Dragnea, șeful PSD.

Citește și: Klaus Iohannis, 'bombardat' de unde nu se aştepta: 'Îşi riscă legitimitatea'

"N-am întîlnit pînă cum o asemenea dezlănţuire a lui Liviu Dragnea împotriva lui Klaus Iohannis. E o dezlănţuire în care Liviu Dragnea îl tratează pe Klaus Iohannis ca de la egal la egal. A dispărut orice urmă de respect. Şi e normal să fie aşa. Boierul Klaus Iohannis a coborît din palatul prezidenţial ca să se ia la cheflăneală pe maidan, cu mujicii. Cînd Boierul coboară în uliţă, în noroiul frămîntat de ciubotele mujicilor, dacă n-are pumnii grei ai mujicilor, riscă s-o ia peste bot. Și cînd te gîndești că l-a umplut de sînge Liviu Dragnea, care nu lăsa impresia pînă acum că știe să dea. Ce-o să fie cînd Klaus Iohannis s-o lua de Traian Băsescu? Nici nu vreau să mă gîndesc.", a încheiat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.