Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, 'bombardat' de unde nu se aştepta: 'Îşi riscă legitimitatea'

klaus iohannis lacrimi

Aflat în plin scandal cu marii săi duşmani din politică, preşedintele Klaus Iohannis primeşte o lovitură dură de unde nu s-ar fi aşteptat niciodată. Publicaţia Deutsche Welle analizează, într-un articol publicat joi, transformarea preşedintelui Klaus Iohannis dintr-un "om de provincie, cu un aer cuminte", într-un "tip cu posturi profesorale".

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu: 'Știți care sunt asemănările și deosebirile dintre noi doi, herr Johannis?'

Deutsche Welle analizează declaraţiile recente făcute de Klaus Iohannis, privind căsătoriile homosexuale, şi susţine că şeful statului îşi riscă legitimitatea. "În prima sa intervenție asupra acestui subiect Klaus Iohannis) fusese de-a dreptul jignitor în referirile sale la cele trei milioane de semnatari ai inițiativei de modificare a Constituției: ”Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt".

Se află aici o violență de ton regretabilă. Dar nu atât violența e problema, ci falsificarea premeditată a situației, căci nimeni nu a făcut nicio solicitare ultimativă. Semnatarii apelului la modificarea Constituției au recurs la dreptul lor constituțional, solicitând declanșarea unei dezbateri parlamentare și, ulterior, dacă va fi cazul, a referendumului pentru validarea modificării adoptate. (...) Unde este ultimatumul și pe ce pe temei ar putea fi el formulat? Și mai ales unde se află amenințarea? Președintele strecoară ilicit aceste presupoziții cu scopul de a-și descalifica interlocutorii, pe care îi numește în plus ”fanatici religioși”. Problema gravă este că președintele interzice el însuși ”o discuție așezată”, de pe poziții prezumțioase și autoritare. Dintr-un om oarecum ezitant care își caută cuvintele, a devenit un tip cu posturi profesorale, care vorbeşte despre cum ar trebui să se reformeze partidele și mai ales cum ar fi bine să voteze și să gândească oamenii", potrivit dw.com.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, întrebat ce părere are despre demersul modificării Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.