Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: 'Klaus Iohannis are șanse să păstreze cea de a cincea casă în vecii vecilor, Amin!'

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește, blogul personal,  despre scandalul iscat de confiscarea ANAF a unui imbobil deținut de cuplul prezidențial și reface traseul pe care adresa pe care Oficiul Cadastral Sibiu ar fi trebuit să o trimită la AJFP Sibiu.

Jurnalistul se arată indignat de situația creată cu privire la obstacolele ridicate în fața confiscării firești de către ANAF a imobilului soților Iohannis.

"OCPI Sibiu n-a primit nici o adresă. Sibiul e un oraş în care instituţiile sînt despărţite prin cîteva sute de metri şi nu prin cîteva mii de kilometri. Admiţînd că la Sibiu adresele se trimit în continuare perpedes şi dacă era dusă de o broască ţestoasă adresa din 25 martie tot ajungea la OCPI pînă pe 5 aprilie 2016", scrie jurnalistul.

Cristoiu afirmă că adresa a pornit într-o lungă călătorie prin țară și că s-a interesat, pe surse, ce se întâmplă în realitate.

"Într-adevăr, cei de la ANAF Sibiu au trimis adresa privind radierea imobilului. Fiind vorba de Klaus Iohannis, și-au amintit de scena cu paltonul. Cum să-și asume ei riscul unei Înalte Supărări? Și, potrivit obiceiului moldo-valah, au trimis adresa spre aprobare la șefii de la Brașov. Șefii de la Brașov o vor trimite la șefii de la București, să-și asume aceștia pericolul mortal de a supăra Cupletul prezidențial", explică Ion Cristoiu.

"Cînd o vor trimite? Presupunînd că o vor trimite în următorii trei ani, cît mai durează mandatul lui Klaus Iohannis, cei de la București au noroc: Pot aștepta pînă la alegerile prezidențiale din 2019. Dacă Klaus Iohannis cîștigă un nou mandat, vor retrimite adresa la Brașov pe motiv că n-a fost corect redactată. Brașovul o retrimite la Sibiu. Dacă Klaus Iohannis nu mai obține un nou mandat, tot rămîne cu casa. Cine să mai aibă interes să-i ia casa Cetățeanului Klaus Iohannis?", conchide jurnalistul.

Reacția jurnalistului vine pe marginea anunțului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), care a susținut că la Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere a drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanță anul trecut. Un site de știri scria că Fiscul din Sibiu a trimis o astfel de cerere de pe 25 martie.

Familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Brașov a respins recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.