Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: ’Marian Oprişan e terminat! Huiduirea lui e un moment unic în postdecembrism’

oprisan marian congres

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, este un om terminat după ce a fost huiduit de social democraţii reuniţi sâmbătă la congres, iar pe măsură ce oamenii vor prinde curaj vor spune multe lucruri bune despre fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu.

Analistul Ion Cristoiu a explicat semnificaţia huiduielilor la adresa liderului PSD Vrancea, Marian Oprişan.

Citește și: Viorica Dăncilă, la Congres: Suntem la o răscruce. În acest moment, PSD nu îşi permite experienţe noi

“Eu am fost în sală şi nu am mai fost martorul unui asemenea moment în postdecembrism. Adică congresul tău, congresul PSD, să te fluiere pe tine, Marian Oprişan, lider al PSD, om vechi din PSD... Şi Klaus Iohannis, dacă ar fi vrut să vorbească, ar fi fost lăsat. În primul rând că nu am înţeles ce voia deoarece unii au luat cuvântul şi unii chiar au reuşit să plictisească, gen Rodica Nassar, prezentându-şi candidaturile. Când a terminat Codrin Ştefănescu, ultimul candidat, el a fost şi scurt şi bun, s-a anunţat că vor să ma ia cuvântul doi inşi, Marian Oprişan şi cu Victor Boştinaru. Deci pe lângă uriaşa greşeală de simţ al sălii, sala era deja întârziată şi se duceau să voteze, oamenii ieşeau. Deci asta a fost cea mai mare greşeală. În momentul în care s-a auzit numele lui, sala a început să fluiere şi să strige la el "Huo, ai zis că nu ai votat cu PSD". S-a dus la tribună şi nu a fost lăsat să vorbească, îl fluierau. Şi atunci a zis se pare că nu pot vorbi şi a plecat", a declarat Ion Cristoiu pentru mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face dezvăluiri după ce s-a zvonit că ar pleca la Consiliul European: Vreau să rămân președintele României

Jurnalistul spune că semnificația comportamentului social democraților la adresa lui Marian Oprișan înseamnă că acesta este "terminat".

"După părerea mea, el e terminat. A fost o reacţie a unui partid viu pentru că Marian Oprişan a făcut greşeala şi în ultimul timp s-a afişat că el a trântit alegerile, cutare.. Ori, partidul a reacţionat, chiar fiind vorba de Oprişan, sala a reacţionat cu violenţă la cineva care trădase. Am fost foarte atent. Sala a aplaudat de fiecare dată când s-a pronunţat numele lui Liviu Dragnea. Deci nu sunt chiar atât de oportunişti cum credem noi. Sala a reacţionat spontan, iar cazul Oprişan trebuie pus în paralelă cu Liviu Dragnea, că a fost şi un fel de sancţiune pentru că el a spus că organizaţia de la Vrancea a votat în aşa fel încât să cadă Dragnea. Deci semnificaţia este foarte importantă. Înseamnă că pe măsură ce va trece timpul şi oamenii vor începe să aibă curaj vor spune multe lucruri bune despre Liviu Dragnea", a completat Ion Cristoiu.

Citește și: Rareș Bogdan ironizează discursurile de la Congresul PSD: A fost umor de Tom și Jerry

Referitor la discursul lui Codrin Ştefănescu, jurnalistul a precizat: "Şi după părerea mea, reacţia la discursul lui Codrin Ştefănescu a arătat că această temă de schimbare la faţă, impusă de noua conducere, nu va merge. Discursul lui Codrin Ştefănescu a fost şi mai bun decât al lui Pleşoianu, în sensul că se adresa şi spunea „am fost cu tine Olguţa când...” cutare... cutare, adică Codrin a fost bun şi a mers pe un lucru şi mai puternic decât Pleşoianu, a mers pe ideea de partid hărţuit şi de aia a avut succes".

Citește și: Olguța Vasilescu primește lovitura din partea premierului! Ce a decis Viorica Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.