Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu TOACĂ liderii mondiali: Sunt mai nătăfleţi, mai speriaţi, mai prăpăstioşi decât noi

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că pandemia de coronavirus a fost o dovadă bună că marii lideri ai lumii, pe care oamenii contau pentru soluții în marile crize, nu sunt pe atât de puternici pe cât se credea.

Ion Cristoiu comentează concluziile unui sondaj realizat de Agenţia UE pentru Drepturi Fundamentale în toamna anului trecut şi dat recent publicităţii, conform căruia 80% dintre români sunt de acord cu afirmaţia “Politicienilor şi partidelor dominante nu le pasă de oameni ca mine”, iar o tremie dintre europeni spun că drepturile omului servesc doar celor care nu le merită, respectiv criminali şi terorişti.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Cel mai mare falsificator de bani din LUME a fost REȚINUT/ Complicii, ELIBERAȚI

„Să începem cu a doua. Aşa este. Criminalii şi teroriştii au avocaţi. Şi au avocaţi pentru că au bani. Drepturile omului sunt invocate în justiţie şi sunt luate în serios în momentul în care ai bani. Cine au bani? Teroriştii şi criminalii. Ei au avocaţi buni şi îi mai şi mituiesc pe judecători. Din punctul acesta de vedere, e o concluzie neagră pentru justiţie. Dacă un criminal sau un terorist este eliberat pentru că se invocă drepturile omului înseamnă că au fost bani pentru el şi au fost bani şi la justiţie”, a afirmat jurnalistul.

Despre procentajul ridicat al românilor care nu au încredere în politicieni, concluzia lui Ion Cristoiu e că ăştia sunt românii. Sunt nemulţumiţi, se plâng de clasa poltică, comentează pe Facebook sau în berării, dar nu fac nimic pentru a schimba lucrurile.

„Concluzia la care mă duce pe mine acest procentaj: poporul român asta este. Zice , dar nu fac nimic. E una din principale stări de spirit ale românilor care pe mine nu numai că mă imeşte, dar mă scoate şi din sărite. Se întâmplă afacerea UNIFARM. Te aşteptai să iasă lumea în piaţă. . Nu, toţi scriu pe Facebook, şi la cafenele şi la berării spun domne asta-i ţara, n-avem ce face, toată clasa politică e coruptă. Bun, am înţeles. Faceţi ceva. Inventaţi un partid care nu e corupt sau sprijiniţi, dacă o fi vreunul, care nu e corupt”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că neîncrederea în politicieni a fost adâncită de criza coronavirusului, ducând la dispariţia unui mit: conducătorul ales democratic să vegheze şi să salveze naţiunea în cazul unui pericol.

„Criza coronavirusului a adâncit neîncrederea în clasa politică în toată Europa şi în America, nu în sensul că era o clasă coruptă, ci în sensul că magia aia că, în cazul în care se întîmplă ceva, omul simplu ştie că e unul acolo, preşedinte, are informaţii, nu e ca noi, de aia l-am ales, el este conducătorul, veghează. Şi în timpul acestei crize, au descoperit deodată că nu ştiau nimic, că sunt mai nătăfleţi, mai speriaţi, mai prăpăstioşi decât noi, că a venit OMS şi a zis modelul este cel chinezesc. Gata, oameni închişi în case, nu mai iese nimeni, amenzi. Niciunul dintre liderii lumii democratice nu a zis . Nu, au imitat”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu a adăugat că, pe măsură ce va trece timpul şi oamenii îşi dau seama mai mult că, de fapt, a fost exagerare, dar nu că ar fi fost vorba despre un complot, ci pentru că aceia pe care i-au ales s-au dovedit neputincioşi în faţa unui virus.

„Neîncrederea nu vine din faptul că oamenii dibuie un complot, nu. Deodată lideri mari, prezentaţi la televizor că ei ştiu totul şi în care ei aveau încredere s-au dovedit neputincioşi. Un virus i-a dat peste cap. Neîncrederea a venit din faptul că a dispărut mitul conducătorului pe care noi l-am ales ca să ne apere. Nu, şi în sensul acesta va creşte neîncrederea pentru că te-ai aştepta, toţi ne-am aştepta.... hai să spunem că la Iohannis nu ne aşteptam, că e de-al nostru – Trump, Johnson, oameni care au servicii la dispoziţie, informaţii, aleşi democratic. De-aia l-am ales ca el să ia măsuri să ne salveze. Dacă mă uit la Comisia Europeană, la Ursula şi la ceilalţi nu mai ştiau unde să se ascundă. Puţini lideri europeni au zis, da mă duc în spitale şi dacă mă infectez, ce? Mor. Toţi aveau grijă ca şi Klaus Iohannis să stea ascunşi să nu cumva să-i atingă şi să-i îmbolnăvească”, a reamintit jurnalistul.

În concluzie, Ion Cristoiu spune că e şi bine şi rău. “Rău e pentru că oamenii şi-au dat seama că de fapt împăratul e gol, că nu au putere, dar în acelaşi timp poate că e şi bine pentru că s-a spulberat acest mit creat mediatic (...) Poate că e mai bine aşa, că am ajuns şi noi la concluzia că nu are importanţă pe cine alegi, că oricum ei sunt la fel ca noi. Aceasta este concluzia şi ea se va adânci pe măsură ce pandemia dispare din agenda publică şi ies în prim plan foarte multe dezvăluiri gen povestea cu măştile (...)”, a explicat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.