Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu, critici de o virulență FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Liviu Dragnea

ion-iliescu-2

Fostul președinte al României și al PSD, Ion Iliescu, arată că PSD poate pierde și ”această minimă coerență”, dacă va continua pe aceeași linie a conflictului intern. Mai mult, fostul președinte susține că atâta timp cât un partid nu este condus în mod democratic, nu vom avea o democrație funcțională. Practic, Ion Iliescu se înscrie în linia contestatarilor lui Liviu Dragnea, cei care îl acuzau că nu asigură o conducere democratică a PSD.

Citește și: SONDAJ CURS Klaus Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar Călin Popescu Tăriceanu se desprinde spectaculos

”Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi.

PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă.”, arată Ion Iliescu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.