Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Rotaru, președinte PSD Brăila: 'Dacă un elev e confirmat cu COVID-19, ar trebui testaţi colegii de clasă, nu trimişi în izolare'

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala elev plange

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, declară că ar fi mult mai bine ca în cazul în care un elev dintr-o şcoală este confirmat cu COVID-19, colegii săi de clasă să fie testaţi şi nu trimişi acasă în izolare pentru două săptămâni, pentru a se evita astfel ieşirea elevilor din sistem.

"Credem că ar trebui să se meargă pe ideea de a se testa periodic toate cadrele didactice şi elevii şi, în mod deosebit, într-o situaţie când un copil este declarat pozitiv cu COVID-19, să se testeze clasa respectivă şi nu să fie trimişi toţi acasă, în izolare. Trimiterea acasă înseamnă ieşirea din sistem, înseamnă oameni care trebuie plătiţi pentru a se ocupa de copii în acea perioadă. Ce facem dacă, după două săptămâni când revin la şcoală, mai apare un caz tot în aceeaşi clasă? Credem că testarea ar fi rezolvat problema fără niciun fel de dificultate", a afirmat Ion Rotaru, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

Senatorul Rotaru a adăugat, tot legat de deschiderea anului şcolar, că Ministerul Educaţiei ar trebui să lucreze la o platformă online unică, "care să fie aplicabilă pentru tot ce înseamnă sistem de învăţământ pe grade şi pe categorii, în aşa fel încât să avem o idee unitară în ceea ce priveşte învăţământul online atunci când este necesar".

"PSD a lăsat ca moştenire două proiecte de 100 milioane de euro din fonduri europene, primul avea în vedere acea bibliotecă virtuală, manualul virtual, la care ar trebui să aibă acces toţi elevii, şi al doilea viza informatizarea integrală a sistemului de management din învăţământ. Nu ştim ce s-a întâmplat cu aceste proiecte, nu am auzit ca ministrul Educaţiei să aibă vreun comentariu sau să dea vreo informaţie pe această temă", a mai afirmat liderul PSD Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.