Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Rotaru (PSD Brăila): Importul de roşii a scăzut cu aproximativ 15%, în urma aplicării programului Tomate

www.agerpres.ro
roșii, tomate

Senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru a declarat vineri, în conferinţă de presă, că în urma aplicării programului guvernamental Tomate, de susţinere a roşiilor cultivate în spaţii protejate, importul de roşii a scăzut în România cu aproximativ 15%. 'Programul privind susţinerea cultivatorilor de roşii a dat rezultate. Avem un număr important de fermieri care au întrunit condiţiile privind accesarea acestui ajutor acordat de Guvernul României. Sunt peste 45 de mii de solicitări, din care în jur de 35 de mii de oameni au depus deja documentaţia pentru a primi fondurile respective. S-a văzut, în statistică, faptul că, în această perioadă, importul de roşii a scăzut cu aproximativ 15%, ceea ce este un lucru extraordinar de bun, care vine în sprijinul cultivatorilor pe de o parte, iar pe de altă parte mâncăm produse ceva mai sănătoase, autohtone', a declarat Rotaru, conform Agerpres.

Începând din 2017, producătorii agricoli din România sunt susţinuţi printr-un program guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă. Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, sumă ce reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar programul se desfăşoară pe o perioadă de 8 ani.

Resursele financiare pentru aplicarea schemei de ajutor de minimis sunt în valoare de 179,75 milioane de lei, contravaloarea în lei a 40 de milioane de euro, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe anul 2017.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum două kilograme tomate/metrul pătrat, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kilograme, dovedită cu documente justificative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.