Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Sturza este noua propunere de prim-ministru al Republicii Moldova/ UPDATE

breaking

UPDATE:

„Eu vreau să-i mulțumesc dlui președinte pentru încredere, vreau să fiu alături de poporul meu, în acest moment dificil. Voi încerca să lansez consultări cu partidele, în incercarea de a avea o majoritate cu care ar fi votat un guvern, neafiliat politic”, afirmă Sturza.

Acesta mai spune că membrii noului cabinet de miniștri vor trebui să semneze un cod de integritate. „Una din condițiile va fi semnarea unui cod de integritate”, adaugă Sturza.

Premierul desemnat afirmă că o prioritate a noului cabinet de miniștri va fi restabilirea realțiilor Republicii Moldova cu partenerii externi. „Trebuie să încercăm să trecem cu bine iarna din punct de vedere energetic. Avem o relație destul de complicată cu partenerii externi, trebuie să le restabilim”, mai spune Ion Sturza.

____

Ion Sturza este noua propunere de prim-ministru al Republicii Moldova.

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful ștatului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, informează UNIMEDIA.

Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Timofti, după consultările acestuia cu liderii PD, PLDM, PL și grupul Leancă, dar și după vizita fulger a lui Sturza la reședința de stat.

„Am reieșit din faptul că domnul Sturza a mai deținut funcția de prim-ministru. Cunoaște foarte bine problemle legate de economia țării, starea financiară și cea generală. Eu sper că el va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi socieatea. Sper că liderii partidelor pro-europene se vor analiza, se vor mai gândi și vor lua o decizie corectă”, a declarat Timofti.

content-image

___

Candidatul la funcţia de prim-ministru Ion Sturza, s-a născut pe 9 mai 1960 în satul Pârjolteni, raionul Călărași. Numele acestuia este cunoscut atât în Republica Moldova, cât și în România. 

Acesta a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 19 februarie 1999 – 12 noiembrie 1999, fiind desemnat de către președintele de atunci Petru Lucinschi.

După demisia din funcția de premier, Ion Sturza revine la afaceri și fondează mai multe companii. În 2002, împreună cu grupul Rompetrol, înființează compania Rompetrol Moldova și devine președinte-director general al acesteea.

În septembrie 2009, părăsește Rompetrol, unde deținea funcția de director general adjunct și interimatul CEO. Tot în 2009 înființează Fondul de Investiții Fribourg Capital care pe parcursul anilor a făcut mai multe investiții în Republica Moldova și Romania.

Ion Sturza este membrul Consiliilor de Administrație a mai multor companii și organizații non-guvernamentale.

Potrivit „Forbes”, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.