Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă: 'Guvernul a aprobat schema de ajutor nerambursabil de stimulare a antreprenoriatului rural'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Danca

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor nerambursabil de stimulare a antreprenoriatului rural, cu o valoare totală a bugetului alocat de 200 de milioane de euro, a anunţat joi Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului.

"A fost adoptat un program de stimulare a antreprenoriatului rural pentru dezvoltarea de activităţi economice în zona de procesare, distribuţie, ambalare produse agricole. Este vorba despre o schemă de ajutor nerambursabil pentru investiţii de maxim 200.000 de euro pentru un proiect de afaceri în această zonă şi minim 40.000 de euro. Valoarea totală a bugetului alocat este de 200 de milioane de euro şi funcţionează pe principiul administratorilor schemelor de granturi. Cu alte cuvinte, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de management, pune la dispoziţie acest buget de 200 de milioane de euro, iar în cadrul acestui program diverse asociaţii reprezentative sau entităţi care doresc să aplice se angajează, în baza unui buget, să identifice, să sprijine şi să asiste dezvoltarea unor proiecte de afaceri de către persoanele din grupurile ţintă, în mediul rural", a precizat Dancă, într-un briefing de presă, la Palatul Victoria, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

El a adăugat că administratori de schemă de grant pot fi şi asociaţiile de fermieri, având în vedere specificul acestui apel de proiecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.