Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă o acuză pe Carmen Dan de sfidare, după audierea din Comisia de Apărare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, după ce presa a fost dată afară din sală, la audierea Comisiei de apărare la care participa ministrul de Interne Carmen Dan, că e o rușine că interesul public pentru aflarea adevărului privind violențele din 10 august a ajuns document clasificat.

„Cât tupeu și câtă sfidare au putut să ne arate sluga lui Dragnea de la Interne, Carmen Dan, și subordonații săi, astăzi, la Comisia de apărare din Camera Deputaților, unde au fost chemați la solicitarea PNL?! Nesimțirea și ticăloșia grupului de supuși ai lui Dragnea din Teleorman, care au preluat Parlamentul, guvernarea, forțele de ordine și siguranță publică, e fără limite și tot mai insuportabilă. Interesul public pentru aflarea adevărului și a vinovaților pentru violențele jandarmilor asupra manifestanților pașnici a ajuns document clasificat pentru care cetățenii au nevoie de certificat ORNISS. Ce rușine!”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, marți pe Facebook.

Ministrul de Interne, Carmen Dan și șeful DSU, Raed Arafat, participă la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

Citește și: Darius Vâlcov, dezvăluiri INCENDIARE: S-a dorit să fiu racolat de KGB. Mi s-a propus să fiu prim-ministru pe linia Gușă-KGB

După aproximativ 65 de minute de discuții între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaților și ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, președintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunțat că discuțiile vor continua în absența presei și a invitaților care nu au certificat ORNISS.

Deputații din PNL și USR au susținut că presa trebuie să participe la toate discuțiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaților Opoziției că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune" și că vor înțelege caracterul clasificat al unor informații atunci când vor citi raportul realizat de MAI.

Înaintea ieșirii din sală a jurnaliștilor a avut loc un schimb de replici între președintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), și vicepreședintele forului legislativ, Ovidiu Raețchi (PNL). Raețchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare a din sală a jurnaliștilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informații clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii de desfășurării cu ușile închise a ședinței.

Maiorul Laurențiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, dar și fostul șef al Janadrmeriei Sebastian Cucoș participă la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.