Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Matei iese pe uşa din dos - Judecătorul ÎCCJ care a stârnit valuri de revoltă prin condamnarea unui avocat se cere la pensie

ionut matei

Judecătorul Ionuţ Matei, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), vrea să iasă la pensie. Potrivit unor surse judiciare, acesta a cerut să părăsească funcţia de la 1 iunie 2021. În spaţiul public nu există informaţii despre vârsta lui Ionuţ Matei, dar ţinând cont de faptul că a ajuns judecător în 1995, acesta ar avea în jur de 50 de ani.

Ionuţ Matei se află în centrul unui scandal după ce l-a condamnat la închisoare cu executare pe avocatul Robert Roşu, în dosarul "Ferma Băneasa". Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis că hotărârea, pronunţată în decembrie 2020 şi motivată cu mult după termenul legal, "reprezintă un precedent periculos pentru viitorul profesiei". Detalii AICI!

Ionuţ Matei a fost şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă, pe la care au trecut sute de mandate de interceptare pe siguranţă naţională în fiecare lună. Judecătorul a fost şi vicepreşedinte al ÎCCJ.

Printre condamnările celebre dictate de Ionuţ Matei s-au aflat şi cele care i-au vizat pe Adrian Năstase, Grevorian Bivolaru, Miron Mitrea, Mircea Banias. Matei a fost cercetat disciplinar pe motiv că ar fi redus pedeapsa primită de celebrul Nuţu Cămătaru, pe numele adevărat, Ion Balint.  Judecătoarea Camelia Bogdan l-a acuzat pe Ionuţ Matei că este "frate" cu Nuţu Cămătaru într-o lojă masonică.

Ionuţ Matei a fost numit judecător în 1995 şi în doar 12 a parcurs toate treptele până la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.