Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Stroe, după medaliile canotorilor: Acum înţeleg de ce aţi insistat pentru continuitatea pregătirii sportivilor

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, i-a transmis, luni, preşedintei Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, că acum înţelege insistenţele acesteia din primăvară, în perioada de carantină, când cerea permisiunea ca loturile naţionale să continue pregătirea centralizată la baza sportivă de la Sangov, potrivit Agerpres.

"Sunt realmente mândru de performanţa voastră pentru că e obţinută în condiţii cu totul speciale şi pentru că aduceţi o rază de speranţă sportului românesc, în vremuri în care pandemia afectează activitatea de pregătire şi competiţională. Sunt mândru că aţi adus imagine şi onoare acestei ţări, de nişte rezultate pe care le anticipam cumva. Acum înţeleg mult mai bine de ce aţi insistat pentru a asigura continuitatea pregătirii acestor sportivi. Iată că rezultatele au venit mai devreme decât se aşteptau mulţi", a declarat Stroe la Aeroportul Henri Coandă.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’

El consideră că rezultatele de la europene nu reprezintă decât o bornă a drumului pentru obiectivul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Am un mare respect pentru aceşti campioni şi pentru Federaţia Română de Canotaj. E un exemplu de sacrificiu, un exemplu de muncă, de performanţă. Cu siguranţă acest eveniment de la care vă întoarceţi plini de glorie nu este decât o bornă în ceea ce priveşte obiectivul, următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Şi vă spun că cele mai mari aşteptări le avem de la dumneavoastră".

Canotorii români au încheiat Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, devansată de Olanda, opt medalii de aur, una de argint, două de bronz, şi Italia, 4-5-2.

Canotorii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.