Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Stroe: Ordonanţa comasării nu reglementează în niciun fel traseismul politic

g4media.ro
Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi că Ordonanţa comasării nu reglementează în niciun fel traseismul politic, cum în trecut PSD a făcut-o, ci dă posibilitatea primarilor să aibă o perioadă în care să opteze pentru partidul din partea căruia vor să candideze

”Ordonanţa încă nu a fost promovată, nu reglementează în niciun fel traseismul politic, cum în trecut PSD a făcut-o, aceasta dă posibilitatea primarilor să aibă o perioadă în care, evident, să opteze pentru partidul din partea căruia vor să candideze”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că este un drept constituţional pe care îl au, pentru că este o suprapunere de calendar generată de prelungirea mandatelor de acum patru ani.

”Există o suprapunere de trei luni de zile între mandatul primarului în funcţie şi cel ce va fi ales în vara acestui an. Este motivul pentru care trebuie să li se dea posibilitatea să existe o perioadă în care să opteze. Nu poţi ţine oamenii cu forţa (..) cu toate că moral, un primar ar trebui să răspundă alături de partidul pe listele căruia sau din partea căruia a câştigat alegerile. Această mobilitate nu ar trebui să se manifeste şi evident, până la finalizarea mandatului ar trebui să stea la partidul cu care a câştigat mandatul”, a mai spus Ionuţ Stroe, adăugând că este o chestiune de onoare şi încredere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.