Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache spune că cererea Opoziției este neregulamentară

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte ai Camerei Deputaților,. Liviu Dragnea și a sa, nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul, scrie Mediafax.

”Asta însemană să citești și să citești pe așa cum îi convine atunci când ai deficiențe în a înțelege un regulament și din respect pentru dvs vorbesc de la acest microfon. (...) Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea președintelui CD președintele camerei la acel moment, cât și conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreședinte”, a spus în plen Florin Iordache.

Ea a afirmat că revocarea membrilor Biroului Permanent se poate face la solicitarea grupului din care provin.

Citește și: Opoziția a cerut revocarea lui Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților

”Dacă erați atenți la art 26 se spune foarte clar cine numește și cine poate revoca. Dacă pentru sancționarea președintelui se poate discuta întâi în Biroul Permanent, dvs ați solicitat revocarea unui vicepreședinte și al unui președinte direct din plenul Camerei. (...) Voi conduce în continuare (ședința). Voi invita liderii de grup să avem o consultare. În niciun caz nu voi supune la vot pentru că președintele Camerei are obligația să respecte regulamentului, Citiți și apoi discutăm”, a mai spus Iordache.

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineață, în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut și revocarea lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.