Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordania a acceptat ca Israelul să își trimită ambasador la Amman

aljazeera.com
Iordania

Iordania a aprobat miercuri numirea unui nou ambasador al Israelului la Amman, la opt luni după ce titularul postului a părăsit capitala iordaniană în urma unui incident de securitate soldat cu moartea a doi cetăţeni iordanieni, transmite DPA.

''Iordania a aprobat cererea trimisă de guvernul israelian de a-l numi pe Amir Weissbrod drept nou ambasador în regat'', a relatat agenţia de presă oficială iordaniană Petra.

În luna februarie, Israelul a anunţat numirea lui Weissbrod, un diplomat de carieră, licenţiat în limba şi literatura arabă, scrie agerpres.ro.

La 23 iulie, un lucrător iordanian care urma să monteze mobilă în apartamentul unui gardian israelian, rezident într-o clădire anexă a ambasadei Israelului la Amman, l-a atacat pe acesta cu o şurubelniţă. Membrul dispozitivului de securitate israelian, care a fost rănit uşor, a ripostat cu o armă de foc, împuşcându-i mortal pe atacator şi, accidental, pe proprietarul apartamentului, care era de faţă.

Autorităţile iordaniene au vorbit, într-o primă fază, despre un schimb de focuri în incinta ambasadei Israelului la Amman.

Incidentul a cauzat un scandal diplomatic de amploare între Israel şi Iordania. Ambasada Israelului la Amman a fost închisă, ea fiind redeschisă 'gradual' începând din luna ianuarie a acestui an.

Israelul şi Iordania au încheiat în 1994 un tratat de pace, dar relaţiile dintre cele două ţări au fost afectate trei ani mai târziu de un scandal în care ofiţeri ai serviciilor de securitate israeliene Mossad au încercat să-l asasineze, în Iordania, pe Khaled Meshaal, un înalt oficial al mişcării palestiniene Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.