Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordania protestează față de bombardamentele din Gaza, luând măsura de a-și rechema ambasadorul din Israel

The Economist
Iordania Israel

Autorităţile din Iordania au anunțat miercuri că și-au rechemat ambasadorul din Israel și i-au cerut totodată ambasadorului israelian să nu revină încă la Amman, în semn de protest față de bombardamentele israeliene din Gaza, afirmând că atacurile au ucis nevinovați și au provocat o catastrofă umanitară, informează Rador Radio România.

Ambasadorul se va întoarce la Tel Aviv doar dacă Israelul ar opri războiul din enclavă și ar pune capăt "crizei umanitare pe care a provocat-o", a declarat ministrul de externe Ayman Safadi. "Aceste decizii au fost luate pentru a exprima poziția Iordaniei care respinge și condamnă războiul israelian din Gaza, care ucide inocenți și provoacă o catastrofă umanitară fără precedent", a afirmat dl Safadi într-o declarație difuzată în presa de stat. Ayman Safadi a adăugat că decizia a fost luată și pentru că Israelul îi privează pe palestinieni de mâncare, apă și medicamente după ce a impus un asediu asupra enclavei în urma unui atac devastator al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie.

Ambasadorul Israelului în Iordania, care a plecat în urmă cu două săptămâni pe fondul protestelor de acolo, ar avea voie să revină doar în aceleași condiții, a adăugat ministrul. Autorităţile din Israelul au spus că regretă decizia guvernului iordanian, adăugând că sunt concentrate pe războiul împotriva grupării militante Hamas după atacul sângeros care a ucis sute de israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.