Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU Cel mai nou senator PSD: 'Am intrat ca Iisus în casa păcătosului'

iovescu

Proaspatul senator PSD Ioan Iovescu spune că a intrat in casa pacatosului. Celor din PNL care l-au criticat ca s-a dus la comunisti le-a oferit un raspuns dezarmant: "Noi in campanie am spus 'PDL-PSD-PNL aceeasi mizerie'. Voi ați intrat într-o mizerie, eu am intrat în cealalta mizerie”. Senatorul Ioan Iovescu ramasese ultimul parlamentar PPDD. Intr-un interviu acordat stiripesurse.ro, acesta explica de ce a ales să treacă la ciocoi și ce-i va trage in jos pe liberali:

- De ce ati luat aceasta decizie?

- Am luat decizia asta in primul rand pentru ca am ramas fara grup si de cand am ramas fara grup a trecut un an si am incercat sa fac ceva cu partidul in ideea de a reface grupul si am cerut actualei conduceri PPDD sa-si dea demisia cu speranta ca macar la toamna vom putea reface grupul. m contactat colegii si erau de acord, daca actuala conducere isi dadea demisia si conduceam noi, parlamentarii, partidul, ca in teritoriu nu se vrea, dna presedinte foloseste niste mijlloace marsave, le promite oamenilor din teritoriu ca ei vor fi urmatorii parlamentari si foarte bine ca noi am plecat. E halucinant modul lor de gandire.

- Am inteles. Nu se mai putea in PPDD. Cum ati ales PSD?

- Am ales lucrul intr-un grup in care pot sa promovez ceva, pentru ca adevarul este ca liberalii nu au majoritate si oricat ar fi ei de deschisi pentru mine, nu am cum sa promovez o initiativa, sa fac ceva, prin ei, ca sunt prea putini, nu merge, nu ai cum sa treci o propunere cu liberalii, asta este conjunctura actuala.

- În campanie criticați ciocoii și acum ați ajuns la ciocoi.

- Da, asa e, chiar dl Barbu chiar imi spunea “Mai Ioane, ai ales acum sa mergi cu comunistii” si i-am spus ‘Nu, noi in campanie am spus PDL-PSD-PNL aceeasi mizerie, voi ați intrat într-o mizerie, eu am intrat în cealalta mizerie”. M-am afiliat grupului PSD in dorinta de a face ceva si ei isi doresc sa ma si inscriu in partid. Eu cred ca am luat o varianta corecta, sa-mi respect si electoratul care m-a trimis aici. Din pacate nici electoratul nostru, acel milion de voturi, nu mai este alaturi de ideea PPDD-ului, sunt tot mai putini si in scadere, cred ca cifrele de sondaj sunt reale, acolo suntem, la 1-2 la suta.

Probabil o sa ma inscriu in PSD, nu ascund acest lucru, dar asta depinde daca ma conving ca pot face ceva in PSD. Eu m-am inscris in grup sa vad cum lucreaza.

- Cum lucreaza?

- Am fost la patru sedinte, sunt multumit de felul in care se lucreaza, asa ar trebui sa se lucreze. Deocamdata in grup doar particip, vad opinia lor. La PSD vin si ministrii, altfel este, ai contactul direct, poti sa pui intrebari, mult mai repede este cand intervii direct cu problema.

- Sunt comunisti, asa cum se zice?

- Mie nu mi se pare. Mie mi se par mult mai răi cei de la PDL, o sa influenteze PNL intr-un mod ireversibil. Oamenii astia sunt niste mici băsisti.

- PDL-istii?

- PDL-istii, da.

- Dl Vasile Blaga, de exemplu?

- Nu vreau sa dau nume.

- Dar e PDL-ist.

- Am alții mult mai răi, lui ce-i pot reprosa e prezenta. A fost foarte ‘prezent’.

- Vreti sa spuneti absenta?

- (Rade)

- Cum v-ați format impresia ca PDL-istii sunt mici băsiști?

- Sunt șmecheri, Gică-contra mereu...eu gradual m-am indepartat de PNL din cauza PDL, din cauza atitudinii lor. Le-am spus senatorilor liberali ca vor avea de pierdut. Eu am vazut in senatorii PNL altfel de oameni, dar PDL-istii sunt efectiv mici basisti si pentru dl Basescu nu am niciun fel de apreciere. Eu cel mai mult ii condamn pe dl Iliescu - si eu tocmai acolo am intrat, in PSD, pe care el l-a creat, dar sper ca acest PSD sa se schimbe si dl Iliescu, la un moment dat, totusi, e o varsta si nu cred ca se mai implica – si al doilea vinovat pentru starea Romaniei este Basescu. Eu am trait in Lugoj timp de 12 ani cu un primar PDL-isti si Lugojul a suferit cumplit.

- Deci ați avut experiențe negative cu PDL-istii de-a lungul timpului.

- Nu mi-au confirmat ca sunt oameni care-si iubesc tara. Eu le-am spus celor din PNL ca asocierea cu PDL la un moment dat ii va trage in jos, ei acum sunt sus datorita dlui Iohannis.

Realitatea este ca majoritatea este la PSD si mai e ceva, eu nu doream sa intaresc randurile PNL doar cu gandul de a rasturna Guvernul. Niciodata nu voi vota impotriva caderii Guvernului ca vrea cineva fara argumente prea multe, ca vor ei sa ia puterea.

- Sunteti un om religios. Cum ati traduce, poate printr-o pildă, decizia dumneavoastra de a pleca din PPDD in PSD?

- Eu le-am spus colegilor care m-au tot condamnat, celor din religia mea, fratilor mei baptisti, penticostali, care m-au condamnat si pe Facebook si personal, ca de ce am facut, ca am tradat, ca am trecut la comunisti: “Dl Iisus a venit pe pamant si nu a intrat doar in casa celor 12 ucenici. El a intrat la vamesi, a intrat la pacatosi, a salvat de la moarte o prostituata”. Asta vreau sa fiu si eu, un exemplu de judecata limpede si in fiecare loc sunt si parti bune, doar sa le scoti in evidenta. Eu am spus-o de mai mult timp ca in Romania sper sa se indrepte lucrurile prin cei doi de D, adica Dumnezeu si DNA, curatenia DNA si Dumnezeu sa intoarca inimile oamenilor.

Ceea ce-am facut eu este intr-un fel o cale religioasa, cum a facut Iisus, a intrat in casa pacatosului, a spus ca toti au nevoie de pocainta. Acum cei de la PDL sunt ironici cu mine, imi spun ca eu vreau sa-l pocaiesc pe dl Sarbu. Le-am spus ‚Eu as vrea sa va pocaiesc pe toti’.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.