Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Utilizatori de iPhone ar putea primi despăgubiri

iPhone 13

Milioane de utilizatori de iPhone ar putea fi eligibili pentru despăgubiri, în urma inițierii unei acțiuni în justiție care acuză Apple că a încetinit în secret performanța telefoanelor mai vechi, scrie BBC.

Inițiatorul acțiunii susține că firma a indus în eroare utilizatorii cu privire la o actualizare despre care a spus că va îmbunătăți performanța, dar care, de fapt, a încetinit telefoanele. El solicită despăgubiri de aproximativ 768 de milioane de lire sterline pentru până la 25 de milioane de utilizatori de iPhone din Regatul Unit.

Apple afirmă că nu a redus "niciodată" în mod intenționat durata de viață a produselor sale, scrie mediafax.ro.

Cererea, care a fost depusă la Tribunalul de Apel pentru Concurență, susține că Apple a încetinit performanța iPhone-urilor mai vechi, într-un proces cunoscut sub numele de "throttling", pentru a evita rechemările sau reparațiile costisitoare.

Aceasta se referă la introducerea unui instrument de gestionare a consumului de energie lansat într-o actualizare de software pentru utilizatorii de iPhone în ianuarie 2017, pentru a combate problemele de performanță și pentru a împiedica dispozitivele mai vechi să se închidă brusc.

Modelele vizate de reclamație sunt modelele iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus și iPhone X.

Într-o declarație, Apple a spus: "Nu am făcut niciodată și nu am face niciodată nimic pentru a scurta în mod intenționat durata de viață a vreunui produs Apple sau pentru a degrada experiența de utilizare pentru a determina actualizările clienților. Scopul nostru a fost întotdeauna să creăm produse pe care clienții noștri să le iubească, iar a face ca iPhone-urile să dureze cât mai mult posibil este o parte importantă a acestui obiectiv."

Acțiunea vine la doi ani după ce un caz similar a fost soluționat în Statele Unite. În 2020, Apple a fost de acord să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora ar fi încetinit iPhone-urile mai vechi. Treizeci și trei de state americane au susținut că Apple a făcut acest lucru pentru a-i determina pe utilizatori să cumpere dispozitive noi.

Milioane de oameni au fost afectați atunci când modelele de iPhone 6 și 7 și SE au fost încetinite în 2016, în ceea ce a fost numit scandalul batterygate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.