Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Alba: 'Dosar penal deschis în cazul accidentului cu ATV-ul de la Râpa Roşie. Victimele, de 12 şi 14 ani, sunt fraţi'

Mediafax
salvamont

Cei doi copii, de 12 ani, respectiv 14 ani, care au căzut duminică în zona rezervaţiei Râpa Roşie cu un ATV de la zeci de metri înălţime, suferind multiple traumatisme, sunt fraţi şi sunt din Alba Iulia, potrivit Poliţiei, care a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"La data de 01.05.2022, în jurul orei 14,30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită 'Râpa Roşie', situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă. La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Citește și: Update: Copiii care s-au răsturnat cu ATV-ul într-o râpă din Sebeș au fost recuperați de salvatori (video)

Potrivit sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La faţa locului au acţionat alpinişti ai ISU Alba şi salvamontişti, potrivit Agerpres.ro.

"Am fost solicitaţi sa intervenim pentru evacuarea celor doi copii căzuţi cu ATV-ul în Râpa Roşie. Cei doi erau căzuţi într-o crevasă adâncă de circa 2,5-3 metri şi lată de circa 50 centimetri. Extracţia s-a făcut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor), iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, până la ambulanţe. Starea acestora nu era foarte bună, mai ales fetiţa, care era blocată la baza crevasei într-o poziţie extrem de incomodă şi foarte greu de extras", au transmis reprezentanţii Salvamont Alba.

Un ATV în care se aflau doi copii s-a răsturnat duminică la Râpa Roşie, "micul canion" al României. Din cauza zonei inaccesibile rutier sau la pas, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu un elicopter SMURD a doi salvatori. Aceştia au reuşit mai întâi stabilirea unui contact vizual cu victimele, înainte de a le evacua pe rând. Cei doi au suferit multiple traumatisme, fiind transportaţi la UPU Alba Iulia.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide - toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.