Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Braşov spune că legea de funcţionare a poliţiei vizează în primul rând protecţia drepturilor cetăţenilor

http://www.cronicadebraila.ro
Politia Locala

Propunerile legislative privind Legea de funcţionare a poliţiei, aflate în dezbatere publică, vizează în primul rând protecţia drepturilor cetăţenilor, consfinţirea acestor drepturi, binele public al celor care respectă legea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, subcomisarul de poliţie Ionuţ Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Braşov. "Aceste propuneri vizează în primul rând protecţia drepturilor cetăţenilor, consfinţirea acestor drepturi, binele public al celor care respectă legea. De asemenea, propunerile legislative vizează întărirea autorităţii poliţistului şi prevăd în mod concret situaţii şi modul în care poliţistul va trebui să acţioneze în situaţiile respective", a declarat sursa citată.

El a dat un exemplu referitor la zgomotul şi deranjarea locatarilor unui imobil în cazul în care muzica dintr-o locuinţă este la un nivel în care ceilalţi locatari sunt deranjaţi. Dacă poliţistul constată o astfel de faptă se aplică o sancţiune, iar dacă fapta continuă poliţistul poate reţine comiterea unei infracţiuni care se pedepseşte cu închisoarea de la două luni la trei ani. Prin propunerile legislative aflate în dezbatere publică sunt introduse noi sancţiuni. De asemenea, constituie infracţiune şi întrebuinţarea în public a unor cuvinte, expresii jignitoare sau obscene la adresa unui organ de urmărire penală în executarea atribuţiilor de serviciu, iar infracţiunea poate fi sancţionată cu închisoarea de la trei luni la un an.

Referitor la propunerile legislative, subcomisarul Chiriţă Mihai, împuternicit al Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, a punctat faptul că la nivelul IGPR pe lângă pachetul legislativ se desfăşoară o serie de activităţi de pregătire care au acelaşi scop, respectiv întărirea autorităţii poliţistului, conform Agerpres. "Colegii noştri, în special cei de la Serviciul Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră desfăşoară sub coordonarea şi îndrumarea colegilor pentru acţiuni speciale activităţi de pregătire tactică poliţienească prin care noi încercăm să creştem gradul de profesionalism, căutăm soluţii de îmbunătăţire a activităţilor noastre", a punctat şeful Serviciul Acţiuni Speciale din IPJ Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.