Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Harghita, detalii de ultimă oră după cazul tragic de la liceul din Odorheiu Secuiesc: Ce arată primele date ale anchetei

Foto: szekelyhon.ro
internat perete liceu Odorheiul Secuiesc

IPJ Harghita, detalii de ultimă oră după cazul tragic de la liceul din odorheiu Secuiesc: Ce arată primele date ale anchetei

IPJ Harghita dă detalii de ultimă oră după verificările efectuate în cazul tragic de la liceul din Odorheiu Secuiesc, acolo unde un elev ar murit și alți trei au fost răniți după ce peretele internatului s-a prăbușit.

La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la internatul unui liceu din localitate s-ar fi prăbușit un perete, peste mai multe persoane.

Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că reprezentanții unei societăți comerciale ar fi executat, cu utilaje specifice, o lucrare de amenajare a terenului din jurul internatului.

Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire.

În urma activităților de excavare manuală a molozului s-a reușit extragerea în siguranță a celor două tinere în vârstă de 16 ani, iar ulterior a fost extrasă și cea de-a treia fată.

Aceasta era în stare de inconștiență și i-au fost aplicate manevre de resuscitare, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Ulterior, s-a reușit și scoaterea de sub dărâmături a tânărului de 17 ani. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul.

În cauză, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a dispus efectuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.