Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea IPJ Timiș a comandat o OPERAȚIUNE - MAMUT: mii de controale pe șosele, mii de amenzi, zeci de accidente PREVENITE

Banatul Azi
Alin Petecel

România e campioana UE la accidente rutiere soldate cu morți. Iar dacă parlamentarii nu se arată dispuși să schimbe legislația încât șoferii să se gândească de două ori înainte să se urce băuți la volan sau să calce pedala de accelerație până în podea, polițiștii fac controale de amploare. Se întâmplă în Timiș, unde șeful IPJ, Alin Petecel, a scos polițiștii în stradă, zi de zi, timp de aproape o săptămână, în zile lucrătoare, și în weekenduri. Oamenii legii au dat mii de amenzi și cel mai probabil au prevenit câteva zeci de accidente, salvând viețile unor oameni. Rezultatul celei mai recente acțiuni, care a durat patru zile, îl puteți citi mai jos.

Citește și: Total NEAȘTEPTAT - Medicul Streinu - Cercel anunță că bărbatul infectat cu coronavirus NU primește niciun tratament

"Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 877 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 446 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 24-27 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 877 de sancţiuni contravenţionale, 446 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 143 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 51 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare. În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile", informează IPJ Timiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.