Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză incendiară a lui Cozmin Gușă: Ce strategie se află în spatele interviului cu Sebastian Ghiță

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politc Cozmin Guşă a vorbit la Realitatea TV despre interviul lui Sebastian Ghiţă şi despre implicaţiile şi consecinţele acestui eveniment. "Aş vrea să împart în două comentariul meu. Primul este cel legat de acest interviu - eveniment al lui Sebastian Ghiţă, iar cel de-al doilea este legat de consecinţe", a spus acesta.

"În mod indubitabil faptul că a fost această mediatizare pe faţă, în derâdere, ne face să înţelegem că planul din spate este mult mai sofisticat şi vizează orice altceva decât adevărul. Vizează sigur dezvăluiri. Chiar stăteam azi după amiază la o discuţie, era şi colegul nostru Rareş Bogdan de faţă şi un jurnalist de investigaţie, şi ne întrebam care ar fi esenţa interviului. Iar jurnalistul de investigaţie, un colaborator al nostru, cu un aer de superioritate, a zis aşa la masă: dom'le...dacă nu o să zică nimic despre banii din Ciprul turcesc, interviul este degeaba. A refuzat să dea detalii, mă gândeam că este vorba despre unul dintre personajele implicate care ar avea bani prin Ciprul turcesc. Omul este bazat, nu a făcut mişto", a spus Cozmin Guşă.

Citește și: Sebastian Ghiță recunoaște: 'Statul sârb mă protejează ca să nu mi se întâmple ceva'

"Sebastian Ghiţă nu a vrut să fie în poziţia de a fi vinovatul de serviciu. El a văzut-o pe Elena Udrea că a devenit vinovatul de serviciu al epocii Băsescu şi s-a gândit, cu plecarea sa şi cu aceste demersuri publice, că nu ar dori să fie vinovatul de serviciu al fostei conduceri SRI. Ne vom uita cu oarecare curiozitate la ce o să zică în continaure", mai spune Guşă.

Consultantul politic a mai precizat că ceea ce se întâmplă nu este o postură foarte comodă pentru SRI. "Este nevoie de argumente clare, de proceduri care să fi dispărut între timp, de oameni care să fi fost găsiţi vinovaţi pentru ceea ce s-ar putea dovedi", a completat acesta.

Legat de consecinţe şi de planul existent, Cozmin Guşă a precizat că i se pare evident că, de fapt, adevăratul scop al acestui interviu este declanşarea unui proiect de suspendare rapidă a lui Klaus Iohannis. "Consecinţele acestui lucru pot fi de două feluri. Fie un proces de suspendare a preşedintelui încununat de succes, fie un proces care nu va duce la suspendarea lui Iohannis, dar va duce în mod clar la o demonstraţie publică că preşedintele Iohannis nu mai are putere. Să explic: tema centrală a celor care promovează acest interviu o prezintă acea poză de acasă de la Sebastian Ghiţă în care el ar apărea alături de Laura Codruţa Kovesi şi alţii. Tot acest concern mediatic, pentru că vorbim de multe televiziuni, vor presiune asupra deciziei lui Klaus Iohannis privind revocarea lui Kovesi, decizia predictibilă care va fi de nerevocare. Atunci, această majoritate, cu eticheta penală, va considera că este suficient pentru declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui, pe care o vor vota în Parlament, urmată de campania pro-suspendare care pentru primarii PSD, ALDE, dar şi PNL va prezenta o provocare: "suspendaţi-l pe Iohannis, aduceţi oamenii la vot pentru a scăpa de DNA, care v-a făcut vouă dosare, şi de Laura Codruţa Kovesi". Pe baza acestei logici şi a acestui interviu, se va ajunge în aceea formulă în care, dacă vor reuşi, Iohannis va ieşi din cursa prezidenţială şi în această vară vom avea alegeri prezidenţiale", a detaliat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că pentru aceste alegeri, Dragnea i-a pregătit deja pe apropiaţii săi. "Va apărea însă un alt fenomen, concurenţa clară dintre Dragnea care doreşte să fie candidatul şi Tăriceanu care este mai bine plasat astăzi şi va fi şi mai bine plasat pe perioada suspendării lui Klaus Iohannis când va fi preşedinte interimar. Practic acest scenariu, incredibil de bine susţinut mediatic, va urmări acest proiect. Mai există, sigur, şi rezerva faptului că proiectul suspendării va avea o majoritate însă nu sufiecientă, dar şi atunci, practic, se va reuşi arătarea faptul că Klaus Iohannis nu mai are un rol fundamental în statul român şi că de altcineva depinde conducerea statului. Bineînţeles, ei îşi vor continua proiectul anti - SRI, întrucât îi încurcă foarte mult, pe care vor intenţiona să îl rezolve în perioada imediat următoare, plus proiectul privind suprimarea presei independente, de tip Realitatea TV, aşa cum au reuşit să suprime zilele trecut şi site-ul Hotnews", a explicat acesta.

Citește și: Elena Udrea, anunţ alarmant: 'NU pot să ies din casă' - ce spune despre sarcină

Întrebat despre situaţia de la DIICOT, Cozmin Guşă a spus că există multe lucruri şi în spatele retragerii lui Daniel Horodniceanu, iar amatorii de jocuri politice subterane trebuie să fie foarte atenţi, întrucât în fiecare zi se va mai da câte ceva.

"Domnul Horodniceanu este din acelaşi muncipiu din care este şi domnul Tudorel Toader şi probabil că a fost inspirat de atitudinea domnului Toader într-un fel sau altul şi nu îşi mai doreşte să continue, deşi este un om tânăr. Sunt multe lucruri şi în spatele acestei retrageri, iar amatorii de jocuri politice subterane trebuie să fie foarte atenţi, întrucât în fiecare zi se va mai da câte ceva. Dar, eu vă mai dau în element: Uitaţi-vă că, deşi pe patru zile Realitatea a discutat despre vizita lui Dragnea în Statele Unite de săptămâna viitoare, nici până în acest moment nu s-a recunoscut de la PSD acest lucru, nu ştim agenda, nu ştim cine îl cheamă şi de ce îl cheamă, în condiţiile în care oamenii au 70-80% din mass-media în controlul lor. De ce oare? Asta ar fi încă un lucru de analizat: de ce această vizită nu este comentată în condiţiile în care atât Dragnea, cât şi oamenii lui, de dimineaţa până seara sunt doar cu Trump şi SUA în enunţurile pe care le fac, trecând, evident, prin Tel Aviv. Asta fiind axa pe care o are în vedere Liviu Dragnea pentru România, dar nu ştim dacă de la Tel Aviv vrea să o ia spre Washington sau spre Moscova, pentru că Tel Aviv-ul are o relaţionare dublă în acest moment", a încheiat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.